ADRESLERİM

ADRESLERİM

1 Ocak 2010 Cuma

Merhaba 2010


Sevgili dostlar,

2010 yılının ilk gününde de sizlere merhaba diyebilmek ne güzel,etrafta o kadar çok karamsar olabilmek için sebep varken yine de umut doluyum geleceğe dair,bu vatanın evlatları sanıldığından daha güçlü ve birbirlerine daha bağlıdır.

Çocukluğumda yılbaşı akşamı beyaz pamuk gibi karlar yağardı,hava soğuk olurdu ama sıcacık evimizde yağan karların danslarını seyretmek muhteşem olurdu.

Akdenizde bu yılbaşı hava güneşli geçti,bugün ise yazdan kalma bir günle devam etti.Bu çoğu yerde de böyle olmuş.

Kimine göre yılbaşı kutlanmalı,kimine göre kutlanmamalı,kimi ben modernim deyip yılbaşı ağaçları ve şampanyalarla yeni yıla girerken,kimi bize uymadığını söyleyerek herhangi bir gün gibi geçirmeye çalışmakta,gerçekteyse Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa’nın doğumunun kutlanıldığı Hristiyan bayramı. Ayrıca Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu olarak da bilinir.

Noel, her yıl dünyadaki Hristiyanların çoğunluğu tarafından 25 Aralık’ta kutlanır. Kutlamalar 24 Aralık’ta Noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam eder. Ermeni Kilisesi gibi bazı Doğu Ortodoks Kiliseleri, Jülyen takviminde 25 Aralık’a denk gelen 7 Ocak’ı Noel olarak kutlarlar. Hristiyanların çoğunlukta olduğu ülkelerde pratik olarak Noel tatili yılbaşı tatiliyle birleştirilir.

Hristiyanlarda kızlar en güzel giysilerini giyerler ve o günü ibadetle geçirirler.İsanın o gün tekrar dirileceğini düşünen hristiyanlar o günü ibadetle geçirirler,noel tatili ve yeni yıl kutlamaları birbirine yakın olduğu için devamın da yapılan kutlamalarla birleştirilmiştir.

Bizde ise,yeni yıl kutlamaları adı altında,her yer ışıklandırılır,havai fişekler,alkoller,çam ağaçları ile ipin ucunun kaçtığı eğlence yerleriyle kutlanılmaya çalışılmaktadır,bir özenti mi eğlenme bahanesi mi bilinmez...

Müslümanlar da noel kutlaması yoktur,yeni gelen yıl kutlanır.Yeni gelen yılda her şeyin daha iyi,daha güzel,daha umut dolu olması dileğiyle herkes kendince bir kutlama yapar ya da yapmaz.

Ben bir müslüman olarak; senenin son gününün tüm olumsuzlukları da götürmesi dileğiyle yeni gelen yılı kutlarım.Hani şu yeni yıla nasıl girersen bir yılın da öyle geçeceğine inanan dinazorlardanım yani:))

Çocuklarımla,sevdiklerimle;sakin,huzurlu ve güzel bir gün benim için en güzel gündür...

2010 yılı tüm güzellikleri de sizlere beraberinde getiren yılların ilki olur umarım arkadaşlar,sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar