ADRESLERİM

ADRESLERİM

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Pastahane Limonatası


MALZEMELER

6-7 Limon
1-2 Portakal
Şeker
Su

YAPILIŞI

Limon ve portakal kabuklarını rendeliyoruz,üstüne şeker atıp yapabilirsek bir gece buzdolabında bekletiyoruz.Vaktimiz yoksa 1 saat kadar en az dolapta tutmak gerekiyor.

Dolaptan aldığımız limonları kevgire koyuyoruz,altına derin bir kap yerleştiriyoruz.Üstüne soğuk su dökerek elinizle ya da kaşıkla eziyorsunuz.Kalan posayı da içine koyup,şekerini ve limonunu kontrol ediyorsunuz.Dolapta bekletiyorsunuz,içmeden önce süzüp servis yapıyorsunuz.

Not: Limonatayı fazla bekletirseniz vitamin değeri ölür,fazla bekletmeden içmelisiniz.

Fazla vaktiniz yoksa sürahiye şeker koyuyorsunuz,üstüne biraz ılık su ekleyip eritiyorsunuz.Limon ve portakal sularını karıştırıyorsunuz.Buz gibi bir su ekliyorsunuz.Hemen servis yapıyorsunuz.

Portakal yoksa sadece limon ile de yapabilirsiniz.

Bu tarif canım Gülcanım için,kolay gelsin arkadaşım,katılımcıların ellerine sağlık,sevgiler

2 yorum:

  1. ellerine sağlık bende böyle yapıyorum ama epeydir uğraşmadım artık kendi limonlarım (hala yeşiller)olsun ozaman yaparım .Evde yapılan herzaman çok lezzetli oluyor.
    sevgiler canım öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. canımmm çok teşekkürler,ellerine sağlık,bu sıcakta serin bir bardak limonata çok iyi geldi...
    sevgiler selamlar öptüm seni...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar