http://cafemis.com

ADRESLERİM

ADRESLERİM
http://cafemis.com ve http://gardenya70.wordpress.com adreslerimde de bekliyor olacağım sizleri,ömrünüz güzelliklerle geçsin,sevgiler

26 Ağustos 2010 Perşembe

Sosyete Mantısı


MALZEMELER Yufka Sıvıyağ İç Malzemesi Kıyma Patates
soğan sıvıyağ Tuz Üstü İçin
Yumurta Sarımsak Yoğurt Tuz Tereyağ Nane Pulbiber YAPILIŞI

Önce içi hazırlanıp soğumaya bırakılır.İç malzeme için haşlanmış patatesler ezilir.Tavada yağda soğan pembeleştirilir.kıyma kavrulur.Kıyma suyunu salıp çekince patatesler eklenir,bir iki karıştırılır,tuz atılıp altı söndürülür. Yufkalar 4 parçaya ayrılır.Ayrılan her parçaya sıvıyağ gezdirilir.Geniş kısmına iç malzemesi konur,sigara böreği gibi sarılır,gül şekli verilir,suya utulup bezlerin üstüne alınır.Bir süre sonra yağlı tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sürülür,arzu edilirse susam da olabilir,kızgın fırında kızartılır. Servis tabağına ılık börekler konur,üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Kızdırılmış tereyağına nane atılıp altı söndürülür,yoğurtların üstüne gezdirilir.Pul biber ile servis yapılır. Bu tarif canım Gülcan'ım ve mintininmutfağı için,kolaylıklar ve bol bereketli sofralar diliyorum,katılanların ellerıne sağlık.

4 yorum:

  1. SEVGİLİ ARKADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK EN SEVDİĞİM TATLARDAN BİRİDİR.TARİFİN ŞUANDA YAYINDA.SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  2. ÇOK TEŞEKKÜRLER CANISI,ELLERİNE SAĞLIK...
    ÖPTÜM SENİ KOCAMAN,SELAMLAR..GENE BEKLİYORUM

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Diğer Adresime Geçiş Kapısı

Diğer adresime de beklerim

Bakılmaya Değer Yayınlar