Muhteşem bir lezzet kesinlikle,pırasa baştacımdı ama bu hali ile daha da muhteşem olmuştu.Tarif hobievigöznurundan,kendi elleriyle yapmıştı annem için sağolsun,tarifini kendisinden alıp yayınlayacağım,denemeye değer bir tarif.
Uzmanlar pırasanın mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği için faydalı olduğunu söyleyerek,pırasa yemeği bağırsakları yumuşatıp peklik gideriyor,prasa çorbasının ise böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürdüğünü ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı attığını ifade ediyor.
İçerdiği potasyum, demir, kalsiyum mineralleri ve özellikle yüksek orandaki lifi nedeniyle önemli bir besin maddesi oluşunun yanı sıra;pırasa şurubu göğsü yumuşatır ve öksürüğe iyi gelir. Güçlü bir balgam söktürücüdür: Bunun için pırasanın beyaz ve yeşil kısımları ince ince kıyılarak suda iyice kaynatılıp süzülür. Böylece elde edilen şuruptan günde 2-3 bardak içilir.
Ayrıca pırasa idrar söktürücüdür. Sindirimi kolaylaştırır.
kış aylarında yemeği ,böreği ve kavurmasını yapıyorum şu portakal olayı ilgimi çekti bekliyorum tarifi . öptüm canım.
YanıtlaSilcennet mekanında güzel evlerine kavuşan tüm gidenlerimiz nurlar içine olsun.
Merhaba canım, uzun zamandır yoktum yeni döndüm artık buralardayım okullar başladı işere koyuluruz.
YanıtlaSilPırasaya da bayılırım takipteyim.Tarif bekliyorum.
Güzellkleri paylaşmada buluşmak üzere sevgiyle kalın....
Etkinliğe katılımından dolayı çok teşekkür ederim canım...
YanıtlaSilNefis bir tarif daha önce hiç portakallı pırasa denemedim
değişik bir tarif ellerine sağlık....
Bu tarifnle etkinliğe katıldığına dair link verirsen sevinirim...
Tarifin bu hafta içinde yayında olacak gelen tarifleri sırasıyla yayınlıyorum ....
Teşekkürler..........