ADRESLERİM

ADRESLERİM

6 Ekim 2010 Çarşamba

Alıç ve Faydaları


Komşum Zeynep Hanım göndermişti sağolsun,ilk kez tanıştım alıç meyvesiyle,tatlı,bol çekirdekli minik meyveler muhteşemdi.Teşekkür ederim komşuma,sonra araştırdım alıç nedir,faydaları nelerdir sonra da sizlerle paylaşmak istedim.

Liseyi yeni bitirdiğim sıralardaydı.Bir tatilde rahmetli dedemi ziyarete gitmiştik.Poşetinden çıkardığı odun parçalarını demliğin içine yerleştiriyor,üstüne sıcak su ekleyip kaynatıyor daha sonra da tatlandırıp içiyordu,rengi kan kırmızı olan bu çay kansızlığa birebirdi.O sıralarda kansızlığı diz boyu olan aileme de hazırladığı poşetlerden vermişti.O sene kansızlığımız ilk defa yok olmuştu.Yanaklarımız kırmızı kırmızı ,göz iç kenarları da kırmızıydı.O sene hiç hastalanmadık.Dedem dağlardan alıç köklerini toplayıp kıyıp,fırınlıyormuş.İçtiğimiz bu çay o fırınlanmış köklerin çaylarıymış.

Alıcın faydaları saymakla bitmiyor.Önemli bir kalp damar sağlığı destekleyicisidir.Kalp damarlarını genişleterek kanın daha rahat pompalanmasını ve dolaşmasını sağlayarak kalbin yükünü hafifletiyormuş. Kalbi kuvvetlendirir ve damar sertliğine karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır. Kalp atışlarını düzenleyerek aritmiye (düzensiz kalp atışı) karşı da koruyucu ve tedavi edici etki gösterir. Sinirler üzerinde yatıştırıcı etkisi ile sinir bozukluğunu ve sinirsel çarpıntıları giderir. Beyne kan akışını arttırır. Uykusuzluğa iyi gelir. Yüksek tansiyonu düşürür. Mideyi kuvvetlendirir. Spazm çözücü ve idrar söktürücüdür. Cinsel gücü arttırır.

Alıç yaprağı, çiçeği ve meyvesi kullanılır. Alıç çiçeğinden yapılan alıç çayı ile alıç meyvesi kalp krizi riskini azaltır ve kalp krizi sonrası iyileşmeyi kolaylaştırır. Lapa haline getirilip şişliklerin üzerine konursa faydası görülür. Suyu şerbet yapılıp içilirse baş ağrısını keser. Vücutta alışkanlık yapmadığı ve birikerek vücuda zararlı olabilecek maddeler içermediği için Alıç, uzun süreli olarak kullanılabilir. Zaten etkilerini göstermesi için belli bir süre kullanmak gerekmektedir.

Faydaları netten alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar