Canım babam için karnıbaharı fırında yaptım.Ailecek çok sevdiğimiz karnıbahar bu haliyle bile çok güzeldi.Kızartmayı yok denecek kadar az yaptığım için aylardan sonra karnıbaharın yanına resimdeki kadar tadımlık patates kızarttım,karnıbaharın bu haline lezzet olarak yakışsa da uzak durmak lazım,yakındır tamamen hayatımdan çıkarmam,tavsiye de ederim diyerek canım karnıbaharımı paylaşmak istiyorum sizlerle...
Malzemeler
- Karnıbahar
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Kabartma tozu
- Tuz
- Sıvıyağ
- Un
- Karabiber
- Susam
Yapılışı
- Karnıbaharı çiçeklerinden ayırdım,tuz attığım kaynayan suya bırakıp,bir kaç dakika tutup çıkardım.
- Hamuru hazırlamak için yumurtaları çirpıp süt ekledim,un,tuz,kabartma tozu ,sıvıyağ ekledim.Kabartma tozu 1-2 çay kaşığı kadar,tuz damak tadınıza göre un ise ne kek kadar koyu ne krep hamuru gibi olmayacak kıvamda olacak.
- Yağlı tepsiye karnıbaharları dizdim,hamuru yaydım.Karabiber ve susam serpip ısınmış fırına verdim,kızarınca çıkardım.İsterseniz içine sosis,maydanoz da ekleyebilirsiniz.fırına verirken patates eklerseniz,kızartmadan da kurtulmuş olursunuz,hem karışık tat güzel bir lezzet sağlayacaktır.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Ellerine sağlık arkadaşım.Ne mutlu olmuştur babacığın,afiyet bal şeker olsun.
YanıtlaSilKarnıbaharı sevmiyorum ama patates kızartmayı çok sık tüketiyorum.
Eyvah!diyosun demi.Ama çokk seviyorum:)
sevgilerimle...
ellerine sağlık eşim çok seviyor. bende hafif olması için fırında mücver gibi yapıyorum kızartmanın yerini tutmuyor ama yine de lezzetli oluyor.
YanıtlaSilcanım patatesleri halaka kesip baharatlı yada sade tuz atıp bir yemek kaşığı( 5-6 iri patates)sıvı yağla harmanlayıp tepsiye yağlı kağıt üzerine balıksırtı şeklinde diziyorum 200 derecede fırına atıyorum süper oluyor bir kaşık yağ bile fazla gelmiş olabiliyor
tavada kızartmıyorum artık ben.
sevgili arkadaşım ellerine sağlık.babacığın afiyetle yesin.çok severim karnıbaharı.güzel bir pazar diliyorum.sevgiler...
YanıtlaSilKarnabaharı çok severim canım,fırında da pek lezzetli oluyor,ellerine,gönlüne sağlık.
YanıtlaSilPatates kızartması ile süper olmuş:)
Cici pazarlar!
karnıbahar tarifin için teşekkürler kızartması gerçekten ağır oluyor:))
YanıtlaSil