MALZEMELER
1 ölçü Ayva
1 ölçü şeker
su
limon
YAPILIŞI
Önce ayvaları kabuklarını çıkarıp ,rendeledim.Çekirdekleriyle beraber düdüklüye koydum,üstünü iki parmak geçecek kadar su ekledim.Pişen ayvaların suyunu süzmeden 1 ölçü şeker ilave ettim,koyulaşana dek pişirdim,altını söndürmeden önce limon suyu ekledim.Ara ara karıştırarak soğuttum ki şekerlenmesin diye,soğuyunca cam kavanozlara boşaltıp,sıkıca kapattm.
NOT:
1-Koyulaşıp koyulaşmadığını anlamak için 1 kaşık reçelden tabağa alınır,biraz bekletilir,tabağı hafif oynattığınızda soğuyan reçel akmazsa kıvamında olduğu belli olup altı söndürülür.Eğer akarsa pişirme işlemine devam edilir.
2-Kavanozları ters çevirdiğinizde meyveler dibe çökmezler.
3-Eğer Dr.Oetker ile yapacaksanız.4 kaşık şekere reçel yap ekleyip karıştırıp ayvaların üstüne dökün haşlarken daha sonraki aşamalar aynı şekilde devam ediyor,bu şekil de daha çabuk koyulaşıyor.
4-Ayva çekirdekleri renginin kırmızımsı olmasına sebep oluyor.
5-Ölçü göz kararı yapanlar için ayva rendesini içine alan bir kap olarak düşünüldüğünde aynı kap ile şekerde ölçülür.Ama çok şekerli sevenler için,1 kilo ayvaya 1 kilo şeker olarak da düşünülebilir.
Organik ayvayla olunca tadına doyum da olmaz ki :)
YanıtlaSilAfiyet olsun..
sevgilerimle..
canım ayva reçelı harıka olur elıne sağlık sevgıler
YanıtlaSil