ADRESLERİM

ADRESLERİM

4 Aralık 2010 Cumartesi

Ayva Reçeli

Herkesin tarifi farklılıklar gösterse de genelde metot önce ayvaların pişirilmesi daha sonra da şekerle pişirmeye devam edilmesi yönünde,ben de öyle yaptım.Yayladan organik ayvalardan geldi,bir kısmını reçel yaptım,fena da olmayınca tarifini paylaşmak istedim.

MALZEMELER

1 ölçü Ayva

1 ölçü şeker

su

limon

YAPILIŞI

Önce ayvaları kabuklarını çıkarıp ,rendeledim.Çekirdekleriyle beraber düdüklüye koydum,üstünü iki parmak geçecek kadar su ekledim.Pişen ayvaların suyunu süzmeden 1 ölçü şeker ilave ettim,koyulaşana dek pişirdim,altını söndürmeden önce limon suyu ekledim.Ara ara karıştırarak soğuttum ki şekerlenmesin diye,soğuyunca cam kavanozlara boşaltıp,sıkıca kapattm.

NOT:

1-Koyulaşıp koyulaşmadığını anlamak için 1 kaşık reçelden tabağa alınır,biraz bekletilir,tabağı hafif oynattığınızda soğuyan reçel akmazsa kıvamında olduğu belli olup altı söndürülür.Eğer akarsa pişirme işlemine devam edilir.

2-Kavanozları ters çevirdiğinizde meyveler dibe çökmezler.

3-Eğer Dr.Oetker ile yapacaksanız.4 kaşık şekere reçel yap ekleyip karıştırıp ayvaların üstüne dökün haşlarken daha sonraki aşamalar aynı şekilde devam ediyor,bu şekil de daha çabuk koyulaşıyor.

4-Ayva çekirdekleri renginin kırmızımsı olmasına sebep oluyor.

5-Ölçü göz kararı yapanlar için ayva rendesini içine alan bir kap olarak düşünüldüğünde aynı kap ile şekerde ölçülür.Ama çok şekerli sevenler için,1 kilo ayvaya 1 kilo şeker olarak da düşünülebilir.

2 yorum:

  1. Organik ayvayla olunca tadına doyum da olmaz ki :)
    Afiyet olsun..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. http.belguzaranne.blogspotçcom10 Şubat 2011 10:37

    canım ayva reçelı harıka olur elıne sağlık sevgıler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar