ADRESLERİM

ADRESLERİM

11 Ocak 2011 Salı

Portakallı Pırasa

Portakallı lezzetler etkinliği için ben de portakallı pırasayı paylaşmak istedim.Arşivimden resim ve tarif,bulunduğum kasabaya çok nadir pırasa geldiğinden her zaman bulamıyorum,bulunca da çok sevdiğimizden resim çekemeden bitiriyoruz.:))Canım Yıldızıma kolaylıklar diliyorum,katılımcıarın ellerine sağlık...

Kış yine geldi,pırasalar da kendini göstermeye başladı,portakallı pırasa yaptım,resimleyemeden bitti.Arşivimden resim işini hallettim.Teflon tencerede güzel oluyor,cam kapaklı olursa süper,açmadan iş bitiyor.

Pırasalar,patatesler,havuçlar doğranır.Tencerede yağda minik doğranmış soğanlar pembeleştirilir.Şeffaflaşınca pırasalar eklenir,1-2 avuç pirinç ilave edilir,az su ile ağzı kapatılır.Ara ara tencere kulplarından tutup sallanarak dibi tutması engellenir,ara ara azar azar su ilave edilir.Bu şekilde pırasalar pişince patates,havuç eklenir,az su ilave edilir,ağzı kapatılır,bir süre sonra,1 portakal suyu,biraz salçalı su ve tuz eklenir.Kaşık vurmadan suyunu ayarlayarak,ne çok sulu ne çok kuru pişirilir.Pirinçler ve sebzeler pişince altı söndürülür.Limon ile tatlandırılıp yenilir.

http://cafemis.blogspot.com/2010/09/portakall-prasa.html

3 yorum:

  1. Canım
    ellerine sağlık
    tarifini aldım çok teşekkür ederim...
    Bu hafta içinde etkinlikte yayında olacak..
    Sevgiler..........

    YanıtlaSil
  2. Her halde limon sıkmayacak dedim ama.Tatlandırmak için kullandın.Eline emeğine sağlık.Etkinlikteki görsllere bittim.Bunu deneyeceğim canım.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Hiç denemedim ama portakalın pırasaya da çok yakışacağına eminim. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar