ADRESLERİM

ADRESLERİM

16 Şubat 2011 Çarşamba

8.Tarif Köpük Pasta



Sevgili Sevda yapmış bu tarifi,ellerine sağlık,beni yalnız bırakmadığın için teşekkür ederim arkadaşım,her şey gönlünce olsun.Arkadaşımın adresine buradan gidebilirsiniz.

MALZEMELER


muhallebisi:1 lt süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 pk vanilya
üstü:
1poşet çırpılmış kremşanti
1 pk vişneli jöle(istenilen jöle olabilir)


YAPILIŞI

Süt irmik ve şeker bir tencerede koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.muhallebi piştikten sonra içine 1 pk vanilya ve 1 çay bardağı hindistan cevizi katılıp karıştırılır ve kare borcama dökülür.
üstü:derin bir kapta jöle üstündeki tarife göre hazırlanır ve ılıması beklenir
1su bardağı sütle çırpılmış kremşantiye soğuyan jöle eklenir ve mikserle köpük köpük olana kadar çırpılır.daha sonra çırpılmış olan jöleli kremşanti soğuyan muhallebinin üstüne dökülür ve 1 gece buzdolabında bekletilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar