ADRESLERİM

ADRESLERİM

7 Mart 2011 Pazartesi

60.Tarif Çankırı’nın Meşhur İri Hamuru



Sevgili arkadaşım çok güzel bir tarifle etkinliğimde,ellerine sağlık,nefis görünümlü bir tarif olmuş.Ben Sivas’lı çerkezlerdenim aslen,bizde de bu benzeri yemekler çoktur.Minik kareler halinde doğranıp kurutulur,daha sulu yoğurt,sarımsak ve tuzla karıştırılır,tereyağ ve nane dökülerek servis yapılır,minik mantı denir.İri kare halinde olan ise ya sizinki gibi sarımsaklı yoğurt,tereyağ ve nane ile servis yapılır yada erimiş tereyağ ile,her ikisi de farklı ve müthiş tatlar olur.Uzun zamn olmuş yapmayalı,bu hafta kesinlikle yapacağım.

Pınarabdullah arkadaşımın sitesindeki diğer güzellikler için Tıklayınız.

Çankırı’da yazdan kesilen iri hamur kışın evlerde kişi sayısına göre büyük bir siniye pişirilir. Üzerine istediğiniz malzemeden katabilirsiniz. İsterseniz yoğurtlusunu, isterseniz cevizlisini, isterseniz Çankırı’nın meşhur küpecik peynirlisini, isterseniz tereyağlısını… Alternatifleri çoğaltmak sizlerin damak zevkine kalmış bişey…

Hamurumuz eriştelik kesilen malzemeden kare şeklinde kesilip yaz aylarında kurutulur. Normal makarna haşlar gibi tuzlu suda haşlanıp süzülür. Aynı yoğurtlu makarna yapar gibi hazırlanır. Tek farkı hamurunun kare oluşu ve evde hazırlanmış oluşu.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar