ADRESLERİM

ADRESLERİM

5 Ağustos 2011 Cuma

25.Tarif Ekmek Köftesi



Sevgili hünerli eller,bu güzel tarif için teşekkür ederim,ellerine sağlık,nefis gözüküyorlar,hayırlı ramazanlar,bol bereketli sofraların olsun,sevgiler

Hünerli ellerdeki diğer güzellikler için BURADAN lütfen…

MALZEMELER:
Yarım bayat ekmek
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
Yarım bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı un ve 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:
Bayat ekmeği içi su dolu derin bir kasede 5 dakika kadar bekletin. İyice yumuşayan ekmeği iki elinizle sıkın ve yoğurma kabına alın.Köftelik bulguru ekmeğe ilave edip, iyice yoğurun ve ağzı kapalı olarak yarım saat bekletin.Ekmeğin ıslaklığı sayesinde bulgur şişecektir. Bu karışıma minik doğranmış kuru soğan, nane, salça,un ve tuzu ilave edip, iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamur eğer size göre katı olursa biraz su, yada cıvık olursa biraz un ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz.Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırın. Köftelerinizi bol sıvıyağda kızartın. Kızaran köftelerinizi ılık olarak pilav eşliginde servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar