http://cafemis.com

ADRESLERİM

ADRESLERİM
http://cafemis.com ve http://gardenya70.wordpress.com adreslerimde de bekliyor olacağım sizleri,ömrünüz güzelliklerle geçsin,sevgiler

23 Eylül 2008 Salı

ŞÖBİYET tarif no:30

2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:30
TARİF GÖNDEREN:http://rufeydem.blogcu.com/

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..




Bu haftaki "İftar bereketi etkinliği 2" nin ev sahibi http://hobievigardenya70.blogspot.com arkadasimiza kolay gelsin diyorum..Bende bu etkinlige SÖBIYET le katiliyorum..Deneyin..!! Yapimi kolay tadida harika..

SOBIYET


Hamuru icin:

1adet yumurta

1cay bardagi sivi yag

1cay bardagi yogurt

1yemek kasigi sirke

1 tatli kasigi kabartma tozu

yeteri kadar un

Acmak icin:

300gr nisasta

Kremasi icin:

3 yemek kasigi irmik

1,5 su bardagi süt

1 su bardagi findik veya ceviz ici

Soguk süte irmik ilave edilerek, bir kasik yardimi ile orta hararetli ateste muhallebi kivaminda pisirilir.

Uzeri icin:

250 gr tereyagi

Surubu icin:

2,5 su bardagi su

3 su bardagi seker

15 dakika kaynatilir.

Yapilisi:

1- Bir kaba yumurta, sivi yag ve sirke katip cirpilir.Daha sonra yogurt,kabartma tozu ve un ilave edilip, kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edilir.

Hamur bir tahta üzerine alinarak rulo hale getirilir. Ceviz büyüklügünde 20 esit beze elde yapilir..

2- Bir tahta üzerinde bezeler merdane ile nisasta serperek tabak buyuklugunde acilir.Acilan yufkalarin arasina bol nisasta sürülerek üst üste konulur.

Üst üste koyulan bu yufkalari, tahta üzerinde merdane ile kare sekilde acilabilcegi kadar acilir.

Acilan yufka, 5cm ye 5 cm kare bicimde kücük parcalara ayrilir.( Ben uzun bir tahta kullandim esit parcalar olmasi icin)

3-Her kareye biraz ceviz ve pisirdigimiz kremadan koyularak ücgen eskilde kapatilir. Ve tepsiye dizilir..Uclarinin acilmamasi icin, birbirinin ustune gelecek sekilde dösenmesini tavsiye ederim..

4- Tencerede eritilen tereyagi, bir kasik ile tepsinin üzerine gezdirerek dökülür..

Önceden isitilmis firinda 170° de pisirilmesini tavsiye ederim..

Sicak serbet, pisirilen söbiyete bir kepce yardimi ile gezdirilerek dökülür..

Not:Serbetin sicak söbiyetimizin sicak olmasi gerekiyor..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Diğer Adresime Geçiş Kapısı

Diğer adresime de beklerim

Bakılmaya Değer Yayınlar