http://cafemis.com

ADRESLERİM

ADRESLERİM
http://cafemis.com ve http://gardenya70.wordpress.com adreslerimde de bekliyor olacağım sizleri,ömrünüz güzelliklerle geçsin,sevgiler

23 Eylül 2008 Salı

TRAMİSU tarif no:53

2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:53
TARİF GÖNDEREN:http://elisidunyasi.goodforum.net/index.htm

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..

canım arkadaşım gardenyanın iftar etkinliği için yaptığım tramisu



kek malzemeleri

3 fincan şeker
3 yumurt
2,5 fincan süt
1 fincan sıvı yağ
1 fincan kakao
3.5 fincan un
1 paket vanilya
1 paket kabrtma tozu

keki ıslatmak için
3 yemek kşığı şeker
1 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı kakao
2 yemek kaşığı neskafe
3 yemek kaşığı şeker
krema malzemeleri:
4 su bardağı süt
3.5 fincan şeker
3.5 fincan un
250 gram labne peynir
kakao üzeine serpmek için

yapılışı
Kek için olan malzemeleri sırasıyla çırpın.
Yağlanmış ve yuvarlak bir tepsi veya kalıba boşaltın.
175 derecede pişirin.
Pişen ve ılıyan keki ortadan ikiye kesin.
(keki ikiye kesmek için önce bıçakla kenarlarından 2 cm kesin sonra naylon ipi iki ucundan gergin bir şekilde tutarak bıçakla kestiğiniz yere geçirin ipi hareket ettirerek keki kesin daha düzgün kesilecektir )

Keki ıslatmak için
once kestiğimiz keki ayrı ayrı iki servis tabağına alalım
sıcak suya şeker, neskafe ve kakaoyu katıp, karıştırın.
Her iki kek parçasınıda eşit miktarda ıslatalım

kremanın yapılışı
Tencereye süt, şeker, ve unu koyun
Kremayı karıştırarak pişirin.
Pişen kremayı ocaktan alın ve
soğuyana kadar bekleyin soğuduktan sonra (soğuma süresi 15 dk)
Kremaya labneyi ekleyin ve çırpın.
isteyen çok küçük bir parça damla sakızı koyabilir

bir parçasını servis tabağına aldığımız kekin
üstüne kremanın yarısını dökün yayın
Diğer kek parçasını üzerine koyun
Kalan kremayı kekin her yerine sıvayın.
en son olarak üstüne bol kakao serpin.
not:çok tatlı sevenler şeker ölçüsünü biraz artırabilirler



AFİYET OLSUN
_________________
http://sehrazatla.blogcu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Diğer Adresime Geçiş Kapısı

Diğer adresime de beklerim

Bakılmaya Değer Yayınlar