ADRESLERİM

ADRESLERİM

24 Eylül 2008 Çarşamba

ViSNELi HAMUR GRATEN HASHAS TOHUMU iLE tarif no:69

2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:69
TARİF GÖNDEREN:http://golifa.blogcu.com

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN
TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..

ViSNELi HAMUR GRATEN HASHAS TOHUMU iLE...

24.9.2008 · Kategori: Sagdan Soldan Toplanmis Tarifler

Bu da bir süpermarketin 2003 temmuzunda dagittigi brosürden bir tarif...

Diger tariflere " iftar bereketi etkinligi 4 " un bu haftaki ev sahibi hobievigardenya dan ulasabilirsiniz...


CIMG7039


CIMG7043


CIMG7046">

CIMG7047">

Gerekenler:

250 gr. hashsali patates hamuru
(tarifi asagidadir) Ya da benim gnocchi tarifimdeki hamur da isinize yarayabilir....
2 yk Tereyagi
150 gr. Visne cekirdekleri cikarilmis (konserve de olabilir)
Üzeri icin:
1/2 pkt krema
1 yumurta
2 yk pudra sekeri
1 pkt. vanilya
3-4 yk ögütülmüs hashas

Yapilisi:

Firin 180°C ye isitilir. Tart kalibi yaglanir. Pismis hamurlar 1 yk tereyaginda kizartilir ve tart kalibina bosaltilir. Visneler de tereyaginda kizartilarak tart kalibina konur. Krema yumurta, seker ve vanilya karistirilir ve kirazlarin üzerine dökülür. 35 dk. firinlanir ilik olarak pudra sekeri ve ögütülmüs hashas karistirilarak sicak olan tatliya serpistirilir.



PATATES HAMURU TARiFi:
1 poset hazir patates püresi tozu (125 gr.) + aldigi kadar un
25 gr. Tereyagi (erimis)
1 yumurta sarisi
1-2 yk ögütülmüs hashas
aldigi kadar un

Püre tozu,un,yumurta,tereyagi ve hashas karistirilarak calistiginiz yere yapismayacak kadar un eklenir ve bir hamur hazirlanir.Serce parmaginiz kalinliginda ve uzunlugunda parcalar yapilir, sicak ama kaynamayan suda 5 dk. kadar pisirilir.

Suyun kesilikle kaynamamasi gerekir,yoksa patates hamurunuz dagilir!!! Pistigini suyun üzerinde yüzen parcalardan anlayabilirsiniz.Bunlar bir kepce ile toplanir ve hemen tabaga cikarilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar