ADRESLERİM

ADRESLERİM

18 Mart 2009 Çarşamba

Dar Alanlar için Pratik Çözümler

Her evde boş duran, hiçbir eşyanın sığmadığı, alanlar vardır. Merdiven boşlukları, holler, kötü kıvrımlı köşeler sadece temizlik esnasında kullanılır. İşte, size bu boşluklar için öneriler:
Dar Alanlar için Pratik Çözümler
Dekorasyonda Pratik Çözümler
Radyatörler gözünüze kötü görünürse, üzerini bir dolapla kaplayarak gizleyebilirsiniz. Üstelik sıcağı seven çiçeklerinizi de koyacak bir yer elde etmiş olursunuz.
Kapı ve pencerelerin üstleri, kütüphanenize sığmayan kitaplar veya çocuklu evlerde dolap içlerine saklanan kıymetli eşyalar için çok uygundur. Duvar veya pervaz renginde bir raf ile yeterince alan elde edebilirsiniz.
Balkon penceresinin önüne büyük bir sandık koyun. Üstüne aynı ebatlarda renkli minder dikin. Hem akşamüstü dışarıya bakarak kahve keyfi yapabilir, hem de göz önünde bulunmasını istemediğiniz eşyaları kaldırabilirsiniz.
Kullanmadığınız bir köşeyi, basit bir raylı sistem ile askı haline getirebilirsiniz.
Mutfakta iş yaparken aklınız hep çocuğunuzda kalıyor ve maalesef güzel bir masa için yeriniz yoksa, marangoza kestireceğiniz bir parçayı, altına bir demir ayak koyup, duvara monte ettirin. Kullanmadığınız zaman kapatıp, alan darlaşmasından kurtulursunuz.
Dar bir alana, küçük bir konsol koyun. Gelen mektuplar ve faturalar için yer edinmiş olursunuz.
Karanlık bir koridorunuz varsa, açık renge boyayarak aydınlık bir alan elde edebilirsiniz.
Dar alanlarda ince ve uzun mobilyalar kullanarak, atıl yerlerden faydalanabilirsiniz.
Merdiven altına bir dolap yerleştirerek, sık kullanmadığınız eşyaları saklayacak depolar elde edebilirsiniz.
Karanlıkta kalan bir köşeyi, üzerine abajur koyacağınız bir masa veya konsol ile aydınlatırsanız, hem ışığı, hem de dekoratif bir görüntüyü elde edersiniz.
Kullanmadığınız ve hiçbir eşyanın sığmadığı bir alana sahipseniz, bu bölümü ikinci bir tuvalet veya duş kabini olarak düzenlemeniz mümkün.
Çok dar bir koridorunuz varsa, sergilemek istediğiniz fotoğraflarınızı, çocuklarınızın resimlerini ya da en sevdiğiniz ressamın tablolarını, üzerlerine ışık koyarak asabilirsiniz. Hem koridorunuz aydınlanır, hem de işlevsel bir alana dönüşür.
Küçük bir alanda, derinlik ve aydınlık hissi uyandırmak için ayna kullanın.
Girintili, çıkıntılı köşelerde raf sistemi ile düzen elde edebilirsiniz.
Hiçbir çözüm getiremediğiniz bir duvar ya da boş alana, odanın geri kalanıyla uyumlu ancak farklı bir desende duvar kağıdı kaplayın. Gün ışığı almıyorsa, duvar önüne, gerçeğinden ayrılmayacak başarıdaki yapma çiçeklerden koyun. Belki de en sevdiğiniz köşe orası olacaktır.
alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar