MALZEMELER
Yufka
Peynir ya da haşlanmış patates
Kızartmak için yağ
YAPILIŞI
Yufkaları üst üste koyarız,4 kez katlarız,dar bir üçgen oluşur,istediğimiz kalınlıkta 2 yada 3 parçaya ayırırız.Elde ettiğimiz üçgenleri üst üste koyarız,iç malzemesini hazırlarız.Her üçgenin uzun kenarına iç malzemesinden konur,bir kez yufka kıvrılarak iç malzeme toparlanır,yanlardan içe kıvrılır,pişerken iç malzemesi dökülmesin diye,daha sonra sarılır,uç kısmı su ile ıslatılıp yapıştırılır.
Yapılan börekler ister yağda kızartılır,istenir se de yağlı tepsiye dizilir,yumurta sürülüp,susam dökülerek fırında kızartılır.
en sevdiğim lezzet ki kızım da bayılır ama içindekilerin yağa dökülmeden piştiğine hiç şahit olmadım o kadar da kenarlarını kapatma konusunda dikkat ettiğim halde :(
YanıtlaSil