ADRESLERİM

ADRESLERİM

28 Ekim 2010 Perşembe

Farklı Karnıyarık


Eskiden karnıyarıklarda patlıcanı kızartarak yapardım.Kızartma olayını az denecek kadar azaltınca karnırayık yiyemez olmuştum,hem yağlı geliyordu,hem sağlıklı olduğu konusunda (kızartılarak yapıldığından) tereddütlerim vardı.Artık karnıyarık yapabiliyorum,daha hafif,daha sağlıklı,daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.

Malzemeler

  • Patlıcan
  • Yağ
  • Soğan
  • Kıyma
  • Domates
  • Salça
  • Tuz
  • Biber
  • Maydanoz
Yapılışı

Patlıcanlar alacalı soyulur,ortasından kesilir.Kesilen yere yağ dökülür,yağlı tepsiye dizilip kızgın fırına verilir.Patlıcanlar ara ara alınıp,ortası açılır,pişmiş mi diye kontrol edilir.

Patlıcanlar pişerken iç hazırlanır.Yağda soğan pembeleştirilir.Kıyma eklenir,altı kısıarak kıyma kavrulur.Kıyma suyunu salıp tekrar çekince salça eklenir,kabuksuz minik doğranmış domates eklenir,az su konur,tuz atılır,minik doğranmış maydanoz eklenip karıştırılır,altı söndürülür.

Patlıcanlar pişince fırından çıkarılır.Ortasına iç konur,üstüne domates ve biberler yerleştirilir.İçin kalan suyu üstlerine dökülür.Fırına verilir.Kendini bırakıp,kızarana dek pişirilir.Pişince çıkarıp servis yapın,afiyet olsun.

2 yorum:

  1. canım ellerine sağlık çok duydum hiç denemedim bende bir patlıcan ve özelliklede karnıyarık delisiyim:))))
    haftasonu deneyim bende .
    sevgiler canım Bayramımız kutlu olsun

    YanıtlaSil
  2. karnıarığı sevmemerağmen ağır geliyor diye çekiniyordum.İyioldu gördüm, bundan sonraböyle pişiririm. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar