skip to main |
skip to sidebar
Fırında Karnıbahar
Malzemeler
- Karnıbahar
- Yeşil mercimek
- Soğan
- Salça
- Domates
- Tuz
- Yağ
- İstenirse kıyma ama olmasa da olur
Yapılışı
- Önce mercimekler yumuşayıncaya dek haşlanır.
- Sonra karnıbarın çiçekleri kaynar suda bir kaç dakika tutularak tepsiye alınır.
- Tencerede yağda kübik doğranmış soğanlar sotelenir.
- Domatesler kabuksuz doğranıp ilave edilir.
- Salça eklenir,bir iki çevrilir.
- Haşlanmış mercimekler suyu ile eklenir.
- Tuz atılır.
- Tepside bekleyen karnıbaharın üstüne yayılır,yağ gezdirilir.
- Sıcak fırına verilir,tüm malzemeler pişmiş olduğu için,üstü kızarınca çıkarılarak servise hazırlanır.
ikisini bir arada hiç denemedim ellerine sağlık canım. sevgiler
YanıtlaSilArkadasım merhaba! Ben karnabaharın her turlusunu cok severek yerımi, bunuda sımdıden luplup goturecegıme emınım : )
YanıtlaSil