ADRESLERİM

ADRESLERİM

11 Ekim 2010 Pazartesi

Fırında Karnıbahar

Malzemeler

  • Karnıbahar
  • Yeşil mercimek
  • Soğan
  • Salça
  • Domates
  • Tuz
  • Yağ
  • İstenirse kıyma ama olmasa da olur
Yapılışı

  • Önce mercimekler yumuşayıncaya dek haşlanır.
  • Sonra karnıbarın çiçekleri kaynar suda bir kaç dakika tutularak tepsiye alınır.
  • Tencerede yağda kübik doğranmış soğanlar sotelenir.
  • Domatesler kabuksuz doğranıp ilave edilir.
  • Salça eklenir,bir iki çevrilir.
  • Haşlanmış mercimekler suyu ile eklenir.
  • Tuz atılır.
  • Tepside bekleyen karnıbaharın üstüne yayılır,yağ gezdirilir.
  • Sıcak fırına verilir,tüm malzemeler pişmiş olduğu için,üstü kızarınca çıkarılarak servise hazırlanır.

2 yorum:

  1. ikisini bir arada hiç denemedim ellerine sağlık canım. sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Arkadasım merhaba! Ben karnabaharın her turlusunu cok severek yerımi, bunuda sımdıden luplup goturecegıme emınım : )

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar