ADRESLERİM

ADRESLERİM

17 Şubat 2011 Perşembe

17.Tarif Havuç Jöleli İrmik Tatlısı



Bu farklı sunumdaki lezzet mintinin mutfağından geldi,ellerine sağlık arkadaşımın,beni yalnız bırakmadığı için teşekkür ederim,her şey her zaman gönlünce olur umarım,sevgiler

Mintinin mutfağındaki diğer güzellikler için sayfasına buradan uğrayabilirsiniz.

Malzemeler:

-4 su bardağı süt
-6 çorba kaşığı irmik
-8 çorba kaşığı şeker
-1 paket vanilin
-40-50gr. tereyağı(2 yemek kaşığı kadar yeter)
çay kaşığının ucuyla tarçın(tamamaen opsiyonel)

Havuç Jölesi İçin Malzemeler:
-1 su bardağı havuç püresi(2 adet havuç)
1 paket vanilya
-2 çorba kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
-1 adet portakal kabuğu rendesi


Hazırlanışı:
1-Sütü bir tencereye koyduktan sonra,içine irmiği ve şekeri koyarak karıştırıp ocağın altını açınız.Orta ateşte sürekli karıştırarak,pişirip kıvam kazanmaya başladığında ocaktan alınız.

2-İçerisine vanilya ve margarini ekleyerek çırparak karışmasını sağlayınız.Margarin yerine tereyağı da kullanabilirsiniz.

3-Bu arada havuçları yıkadıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyiniz.Yaklaşık 1-1,5 su bardağı suyla birlikte ocağa koyup tamamen pişmesini sağlayınız.Bu arada suyunda azalma olursa su ilave edebilirsiniz her zaman söylediğim gibi.

4- Pişen havuçları mutfak robotuna koyarak tamamen püre haline gelip ezilmesini sağlayınız.Bu hazırladığınız pürenin toplam miktarı 1 su bardağı olmalıdır.Eğer 1 su bardağından az ise üzerini suyla tamamlayarak,bir tava yada sos tenceresinin içerisinde ocağa koyunuz.İçine nişasta ve şekeri ekleyerek karıştırınız.1 adet portakal kabuğunu rendeleyip,vanilyayı da ekledikten sonra pişirerek jöle hatta pelte kıvamını alıncaya kadar karıştırma işlemine devam ediniz.

(Bu noktada biraz mutfak becerinizi konuşturacaksınız.Eğer çok cıvık bir hal aldıysa 2 yemek kaşığı kadar suyun içinde yarım kaşık nişastayı karıştırıp karışımın içine dökebilirsiniz.Yada çok çok koyu olacağını anladıysanız,azıcık suyla inceltebilirsiniz.Bu ölçülerde yeterli kıvamda bir pelte elde edebiliyorsunuz.)

5-Her iki karışımı da hazırladıktan sonra fincanların yada elinizde varsa,değişik kupların içini suyla ıslattıktan sonra tabanına havuçlu jöleden yaklaşık 2-3 yemek kaşığı koyup üzerini hazırladığınız irmikle tamamlayınız.Hepsi bitene kadar bu işlemi devam ettiriniz.Kuplar yada fincanlar soğuduğunda,buzdolabında bir gece beklettikten sonra servis tabağına ters çevirerek üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapınız.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar