http://cafemis.com

ADRESLERİM

ADRESLERİM
http://cafemis.com ve http://gardenya70.wordpress.com adreslerimde de bekliyor olacağım sizleri,ömrünüz güzelliklerle geçsin,sevgiler

16 Şubat 2011 Çarşamba

5.Tarif Negrolu Kek


Bu tarif hanife arkadaşımdan,petunyalarımdan aldığı tarifi denemiş,ellerine sağlık diyorum,beni yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum kendisine,petunyalar ve cafepepelaya teşekkür ederim,linklerini de yazıp kendilerine de haber bıraktım,umarım o da güzel tarifiyle etkinliğime katılırlar,onlara da kolaylıklar diliyorum,sevgiler

MALZEMELER
500 gr. un
1 paket kabartma tozu
yarim cay kasigi karbonat
bir fiske tuz
2 limonun rendelenmis kabugu
1 limonun suyu
3 yumurta (kücük boy)
200 ml. sivi yag
500 ml. tam yagli süt
2 paket Oreo (Eti Negro)

Firinimizi 180 dereceye ayarlayip, isitmaya basladiktan sonra, un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu bir kaba eleyip, yumurtalari, seker ile krema kivamina gelene kadar cirpalim ve yagi, sütü, limon kabugu, limon suyunu ekleyelim... Tüm sivilar iyice karistiktan sonra unlu karisimi ekleyip, tahta kasikla söyle bir kez daha karistiralim ve kagit yaydigimiz muffin kaliplarina birer kasik paylastirip, oreolari yerlestirelim... Son olarak geri kalan hamuru bisküvilerin üzerine paylastiralim... Yalniz dikkat, bir parmak bosluk kalana kadar doldurun hamuru... Yoksa cok kabarir ve seker hamuru kaplama isi zora girer.

Isinmis firinimizda yaklasik 20 dakika pisirip, sogumaya birakalim... Istedigimiz zaman kullanima hazirdir muffinlerimiz... Ben üc gün önceden hazirlayip, serin bir odada üstü güzelce kapali bir sekilde beklettim. Bekledikce güzellesirler haberiniz olsun...(TARİF PETUNYALARIMDAN)

Marshmallow İçin:

*.1 paket krem şanti
*.1 su bardağı süt
*.1 çorba kaşığı toz jelatin (tepeleme) (net üzerinden akın pastacılıktan bulabilirsiniz)
*.3/4 su bardağı sıcak su
Yapılışı:

1.Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle hazırlayın
2.Jelatini sıcak suda eritin.
3.Hafif ılıdıktan sonra krem şanti ile buluşturup 3-4 dakika çırpın. (Koyu kıvama gelene kadar)
4.Bu karışımı sıkma torbasına doldurup,keklerinizin üzerine şekildeki gibi sıkın.
5.20-25 dakika donmasını bekleyin.
(Not:Jelatin çok çabuk donar,kremayı sıkarken olabildiğince hızla davranın.Oluşturacağınız tepelere ve keklerinizin boyuna göre bu ölçüyü arttırmanız gerekebilir.Malzemelerinizi,2 ölçü olacak şekilde hazır bulundurmanızı tavsiye ederim.)

(Jelatinli karışımı minimum 10 dakika çırpıp,katılaştırmamız gerekiyor. (Sıvı halde olmayacak))

Çikolata Kaplama İçin:

*1 + 1/2 su bardağı parçalanmış bitter
çikolata veya damla çikolata
*1 çorba kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:

.Çikolataları benmari usulü eritin.
.1 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin.
.Marshmallow'lu muffinlerinizi ters çevirmek sureti ile çikolata sosuna bulayın
.15-20 dakika buzdolabında donmasını bekleyin.(Marshmallow ve Çikolata Tarifi CAFE PEPELA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Diğer Adresime Geçiş Kapısı

Diğer adresime de beklerim

Bakılmaya Değer Yayınlar