ADRESLERİM

ADRESLERİM

16 Şubat 2011 Çarşamba

6.Tarif Çilek Parfe

Bu tarif Murat Baydar'dan,ellerine sağlık diyorum kendisine,beni yalnız bırakmadığı için teşekkür ederim.Bu tarif kendisinin kitabında da yer alıyormuş,yolunuz bir kırtasiyeye düşerse alıp bakmanızı tavsiye ediyorum,sevgiler

MALZEMELER

  • 100 gr çilek,
  • 2 adet yumurta sarıs,
  • 150 gr süt,75 gr toz şeker,
  • 300 gr krema,
  • 4 adet yaprak jelatin,

DEKOR İÇİN

  • 1/2 kırmızı elma,
  • 1/2 kivi,
  • 1/2 portakal,
  • 4 dal taze nane

YAPILIŞI

Çilekler temizlendikten sonra sap kısımları ayrılıp içerisinden dört adet seçtikten sonra bir blendra konulup püre haline gelinceye kadar çekilir ,bir bir benmari üzerinde mayonez tut ma kabında yumurta sarısı ve toz şeker beyazlaşıncaya kadar karıştırılır diğer taraftan ayrı bir kap içerisinde süt ısıtılırısınan süt hızlı bir biçimde yumurtalı karışım içerisine ilave edilerek karıştırılır.buzlu bir su içer,isine alınan jeletinler yumusayınca sıcak olan karışıma ilave edilir ve karışım buzlu su üzerinde karıştırılarak soğutulur pelte olamadan su üzerinden alınır.krema bir kap içerisinde iyice havalana kadar çırpılır diğer karışıma el ile kaıştırılarak birleştirilir.çilekler ince dilim halinde kesildikten sonra çember şeklindeki kalıplar içerisine yerleştirilir sonra soğuk hava da dinlendirilir (dolap)ve daha sonra kalıptan çıkarılır.. elimizdem ki meyveler küp şeklin de doğranır ve parfe mizin üzerine konulur servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar