ADRESLERİM

ADRESLERİM

19 Şubat 2011 Cumartesi

27.Tarif İçli Köfte (KİTEL)


Sevgili arkadaşım yapmış,rahmetli annem yapardı,çok severdim,bir daha da yiyebilirmiyim bilmem,haşlaması daha hafif ve lezzetli oluyor bence de ama alışmaya da bağlı,zor gibi geliyor ama deneyeceğim bir ara,annem hastalanmadan önce TV de seyretmiş,anlatmıştı,yapmışlar Meleğimle,yağlı tepsiye bir hamurundan bir içinden bir hamurundan bir içinden sırayla yerleştirip fırında pişirmişler,tat aynı olmuş,belki benim gibi yapamayanlar için bir alternatif olur,hamurunu robotta da yoğurabilirmişiz.Arkadaşımın ellerine sağlık,afiyet bal şeker olsun,ne güzel yapmış,özlediğimi farkettim,beni yalnız bırakmadığın için teşekkür ederim,sağlık,mutluluk ayrılmasın yanından,sevgilerimle

Bu ve diğer güzellikler için Tıklayınız



Malzemeler

iç harcı için

1,5 kg kıyma

7-8 adet kuru soğan (1 kilo kadar)

1,5 paket katı yağ

Yarım demet maydanoz

1-2 yemek kaşığı biber salçası

Karabiber

Pulbiber

Tuz

Dış hamurun harcı için

1 kilo içli köftelik ince bulgur

400 gr irmik

2 yumurta

4-5 yemek kaşığı un

2-3 yemek kaşığı biber salçası

Tuz

Karabiber

2 çay kaşığı kadar kimyon

Islatmak ve yoğurmak için su

Yapılışı

iç harcı

Kıyma bir tavaya alınır yağsız olarak iyice suyunu çekene kadar kavrulur.

Soğanlar yemeklik doğranır 1 paket margarin ile beraber iyice kavurulur. Kavrulan soğanın içine biber salçası, tuzu, karabiber ve pulbiberde eklenip kalan yarım paket yağ ile beraber kıymanın içine karıştırılıp beraber biraz daha kavurulur. Maydanozlar ince ince kıyılır harca eklenip ocağın altı kapatılır soğumaya bırakılır.

Dış hamuru

İnce bulgur kısırlık bulgur ıslatılır gibi az kaynamış su ile ıslatılır suyunu çekmesi için beklenir.

Suyunu çekip hafif şişen bulgurun içine irmik eklenip elimizle ılık su serperek yoğurulur. Biber salçası eklenir az suyla gene yoğurulur. Yumurtalar, tuz, karabiber ve kimyon eklenerek hamur kıvam alana sakız gibi olana kadar iyice yoğurulur. En son un eklenip yoğurulur hamurun kıvamı ayarlanır.

Cevizden büyük parçalar koparılarak top yapılır işaret parmağımızla ortasından yanlara bastırılarak köftelerimiz açılıp iç harçtan konarak ağzı kapatılır. Elimizi hep ıslatarak açmalıyız yoksa hamur yapışır. Hazırlanan içli köfteler arzuya göre kaynamış tuzlu limonlu bol suda haşlanarak Ya da bol yağda kızartılarak servis yapılır. Biz kızartmadan çok haşlanmış olanını tercih ediyoruz. Üzerinede yağda yakılmış pul biber döküp servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN!!!


2 yorum:

  1. selamlarr uğrayıp tarifimi almışsınız çokk teşekkür ederim. annenizi hatırlatmış size umarım sizi üzmemişimdir.mekanı cennet olsun inşallah. güzel dilekleriniz içinde ayrıca teşekkürler hayırlı geceler dilerimm :)

    YanıtlaSil
  2. yapanların ellerine yiyenlerin ağzına sağlık .

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar