ADRESLERİM

ADRESLERİM

9 Mart 2011 Çarşamba

69.Tarif Su Böreği



Akdenizde iki gündür yağmur var,poyraz,elektrik kesintisi yaşıyoruz,son kalan tarifleri yayınlayıp etkinliğimi bitireceğim.Canım ablamdan bu güzel tarif,su böreğini çook severim ,yapımı zahmetli ama bir o kadar da lezzetli bir börek,eğer büyük şehirde oturuyorsanız marketten su böreği için hazırlanmış özel yufkalardan alıp onunla yapabilme şansınız da mevcut,ne şekilde yapılırsa yapılsın her haliyle güzel oluyor.Ablamın ellerine sağlık,teşekkür ederim beni yalnız bırakmadığı için,sevgiler

Belgüzarannenin sayfasındaki diğer güzellikler için tıklayınız

Malzemeler

Hamur için:

  • 5 yumurta
  • 1 bardak su
  • 7-8 su bardağı un
  • Tuz

Yufkalar için:

  • 3 litre (20 bardak) sıcak su
  • 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 litre soğuk su
  • Tuz

İçi için:

  • Yarım kilo ufalanmış beyaz peynir
  • 1 küçük kase ayçiçek yağı

Yapılışı

Hamur malzemelerini geniş ağızlı, çukur bir kaba koyun. Ilık suyu ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru avuç içi büyüklüğünde 8 parçaya ayırın.Fırın tepsisini börek içine ayırdığınız yağ ile yağlayın. İlk hamuru tepsinin büyüklüğünde açın. Yufkalar için bir tencerede su kaynatırken diğer bir tencereye de soğuk suyu koyun.Yufkalar için hazırladığınız kaynar suya ilk yufkayı atın ve 1-2 dakika haşlayın. Haşlanan yufkayı parçalamadan sudan alın ve soğuk su tenceresine atın.Yufkayı alıp yağlanmış tepsiye düzgünce yerleştirin. Üzerine yağdan biraz sürün ve beyaz peynir dökün.Kalan hamurlar için de aynı adımları uygulayın. Tüm yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine basarak düzleyin. Yağın kalanını böreğin üstüne sürün.Fırın tepsisini ocağa koyun, orta ateşte pişirin. Böreğin önce ilk yüzünü, kızardıktan sonra ters yüz ederek alt yüzünü pişirmelisiniz. Su böreğiniz hazır.(NOT BEN TER YAĞI İLE YAPARIM KOY PEYNIRI ILE HARIKA OLUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar