ADRESLERİM

ADRESLERİM

19 Mart 2011 Cumartesi

Minik Mantı


MALZEMELER

  • Un
  • Su
  • Tuz
  • Yoğurt
  • Sarımsak

YAPILIŞI
Un,tuz ve su ile sert bir hamur yapılır,mantı hamuru hazırlanır.Oklava ile açılır,bolca unlanır,dört parmak enliliğinde şeritler kesilip üst üste konur,erişte gibi ince ince kesilir,öbek öbek alınıp enine bir daha kesilir,özetle minik minik kareler kesilir.Kurutularak başka zamanlarda yoğurtlu ya da şehriye gibi dometesli de pişirilebildiği gibi yapar yapmaz tuzlu suda mantı gibi pişirilebilir.Üzerine sarımsaklı yoğurt sulandırılarak dökülür.Çorba kıvamında olacak,tereyağ ve nane ile süslenir.Arzuya göre pulbiber de dökülebilir
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar