ADRESLERİM

ADRESLERİM

29 Nisan 2011 Cuma

Düdüklüde Pilav


Düdüklü de pilav hep denemek istediklerimdendi ,cesaret edemiyordum.Pirinç ve bulgur pilavı denedim,her ikisi de çok güzel oldu.Pilavın sonuna ancak yetişebildim resmini çekmek için ....

MALZEMELER(2 Kişilik)

1 sb pirinç
2 sb su
1 kahve fincanı şehriye
1 şeker kaşığı toz şeker
1-2 kaşık tereyağ(biraz sıvıyağ)
Tuz
İstenirse köry ya da zerdeçal

YAPILIŞI

Tencereye sıvıyağ konularak şehriyeler kavrulur,tereyağ eklenir,eriyince yıkanmış,sıcak suda bekletilmiş pirinçler eklenir.1 şeker kaşığı şeker eklenir,hep aynı yöne çevrilerek pirinçler şeffaflaşıncaya dek kavrulur.Tuz atılır.Arzu ediliyorsa baharatlar eklenir.Düdüklünün ağzı sıkıca kapatılır.Bendeki düdüklü Tefalin clipso su olduğu için,pişirme ayarı 2yi seçiyorum,5 dk sonra tane tane pilav servise hazır oluyor.Sizler kendi pişirme ayarınıza göre pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar