ADRESLERİM

ADRESLERİM

24 Haziran 2011 Cuma

Altın Çilek



Altın Çilek son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz meyvelerden,Altın Çilek Zayıflama seti ile adını sıkça duyuran meyve,tekli kirazın paketlenmişi gibi gözüksede tat olarak ta limonlu kiraz tadındadır.Çalı şeklinde olan bitkinin üstünde üstünde salkım şeklinde olan meyve Türkiye’de Alanya ve Antalya başta olmak üzere yoğunlukla akdenizde yetişen bir bitkidir.Orta ve Güney Amerika ülkelerinde yaygın olan bu meyve bizde de 2011 senesinde sıkça adından söz ettirir oldu.1 dönüm arazide 500 kilogram çıkan meyve yılda 3 kez hasat ediliyor.Üreticiden 15 TL karşılığı alınan mal aracılardan dolayı 50 TL ya aktarlara satılıyor,80 TL ile de satışa sunuluyor.Üretici manavlara,komisyona,büyük otellere satıyor.İşlenerek reçel yapılabildiği gibi taze ya da kuru şekilde de yenilebiliyor.

İçeriğindeki beta&karoten sayesinde yaşlanmayı geciktirici bir etkisi var.Bol miktarda kalsiyum içerdiğinden dolayı kemik yapısının gelişimi için önemlidir.Zayıflamayı düşünenler için açlığı giderici bir özelliği var.Bu sebeple ara öğünlerde 5′er tane yenilmesi öneriliyor.

ALTIN ÇİLEĞİN FAYDALARI

    • Dünyanın en zengin lif oranına sahip meyvesidir.
    • Kilo vermeye yardımcı ve son derece faydalı bir meyvedir.
    • Diyabet ( şeker) hastalarına faydalı olduğu gözlemlenmiştir.
    • Antioksidan oranı yüksektir.
    • Kalp,verem ve idrar yolu hastalıklarının tedavisine yardımcı olur.
    • C,B1,B2,B3 ve keroten gibi vitamin ve mineraller bakımından çok zengin bir meyvedir.
    • Potasyum değeri çok yüksek bir meyvedir.
    • Kalsiyum değeri aşırı zengin olduğundan okul öncesi çocukların gelişiminde çok etkilidir.
    • Metabolizmanın hızlı çalışmasına katkıları olduğu bilinmektedir.
    • Kan dolaşımını düzenlemede pozitif etkileri vardır.
    • İdrar söktürmeye faydaları vardır.
    • Kalorisi azdır. Sindirim sistemindeki parazitleri yok etmeye yardımcı olur.
    • Aroma ve mayhoş tadından dolayı pastacılık, dondurma aroması olarak ve marmelat yapımında kullanılır.
    • Meyve salatalarında, tatlılarda ve turtalarda kullanılır.
    • Reçeli son derece lezzetlidir.
    • Cildi güneşten korumada ve cilt kanseri tedbir olarak deri gerici özelliği olduğundan, yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı olur.
    • Kandaki fazla ürik asitin atılmasına yardımcıdır.
    • İçerisinde 8 ayrı alkolid bulunmaktadır. Bu alkolidler bitkisel kökenli ilaçların yapımında kullanılmaktadır.
    • Kanı arındırmaya yardımcı olur. Görme sinirlerini yapılandırmaya yardımcı olur.
    • Prostat ve boğaz hastalıklarının tedavisinde olumlu etkileri olduğu gözlenmiştir.

ALTIN ÇİLEK İLE ZAYIFLAMA

* Tok tutar : dünyanın en lifli meyvesi Altın çilek sayesinde zayıflarken açlık hissetmeyeceksiniz. Midede şişen yapısıyla sizi tok tutmak Altın çilek için çok kolay bir iş.

* İştah Kesici, Tatlı ihtiyacı giderici : Formülündeki Banaba Leaf sayesinde, kan şekeriniz daha dengeli kalacak ve kilo alımına veya zayıflayamamaya neden olan insülin direncinin çok büyük oranda önünde geçeceksiniz.

* Gerçek Termojenik Yağ Yakımı : Geldik, Altın Çileğ’i bu kadar meşhur eden, pek çok ünlünün kullanmasının asıl sebebine; Altın çilek vücuda girdikten yaklaşık 55#70 dk sonra vücutta thermogenesis sürecini aktive etmeye başlar. Vücudunuzu, ısıya ihtiyacı olduğu konusunda bir nevi kandırarak başlayan bu sürecin devamında, metabolizma harekete geçer ve vücudu ısıtmak içingizli bir yağ yakımı başlar. Altın çilek kullanımında meydana gelen terlemenin tek sebebi budur. Altın çileği diğerlerinden ayırt eden en önemli özelliklerinden birisi de, bu süreci 24 saate yayabilen tek bitki olması sayesinde, anlık yoğun terlemenin yaşanmamasıdır. Bu sayede sosyal yaşamınızda aşırı terlemenin sebep olacağı olumsuzluklardan kurtulursunuz.

* Kalori Emici : Yetiştiği bölgedeki yerlilerin, yaprağıyla etlerin üzerini kapatarak daha kolay sindirilebilir hale getirdiğin gören bilim adamlarının yaptığı araştırma sonucu, bitkinin yapraklarında bulunan bir madde olanpapaini keşfettiler. Fakat yaprağından çok daha yüksek oranda papain meyvenin kendisinde bulundu. Bitkisel pepsin de denilen papain maddesi, gıdalardan alınan kalorileri çok büyük oranda emerek, vücutta yağ olarak depolanmasının önüne geçiyor. Ayrıca Mart 2010 da medyada boy boy yer alan haberlere göre, Papaya bitkisinin kanserli hücreleri 24 saat içinde öldürmeye başladığını fakat normal hücrelere hiçbir zarar vermediği bilimsel olarak kanıtlanmış.
sağlık haber

Altın çilek tozu ile birlikte kurutulmuş altın çilek meyvesini de almalısınız.İçinde mısır niişastası olan bu ürün GDOlu mısır rüzgarından dolayı tavsiye etmiyorum,ısrarla almak isteyenler için orjinalini sahtesinden ayırmak çok zor,dışarıdan aynı olsa da içeriği aynı olmuyor,bunu önlemek isteyenler mutlaka eczaneden satın almalıdır,bu ürünün orjinalinin internetten satışı yapılmamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar