http://cafemis.com

ADRESLERİM

ADRESLERİM
http://cafemis.com ve http://gardenya70.wordpress.com adreslerimde de bekliyor olacağım sizleri,ömrünüz güzelliklerle geçsin,sevgiler

24 Haziran 2011 Cuma

Zeytinyağı



Zeytinyağının yıllarca pişirilmeden yenmesi gerektiğini savunan uzmanlar nedense 2 senedir bu yalanı margarin satışlarının arttırılması amacıyla bazı kişilerin ortaya attığını artık bu duruma dur demenin vakti geldiğini savunuyorlar.Bir zamanlar ,yemek piştikten sonra üzerine zeytinyağı gezdirilir denildiğinde”zeytinyağlıların nasıl pişirileceğini sormak” sadece bilgisizlikten geliyordu,Şimdilerde herkes kabul etti ki;en sağlıklı yağ zeytinyağı,özellikle rafineri edilmemiş olan bu yağ ile yapılan yemekler,kızartmalar diğerlerine oranla daha sağlıklı oluyor.

Kasabamızda bahçesinde zeytin olanlar,zeytinleri toplayıp fabrikalara götürerek kullanacakları zeytinyağlarını çıkarttırıyorlar.Bir kısım zeytinler ise salamura yapılıyor.Kahvaltılarda kızarmış ekmek yanına servis edilen bu yağları isterseniz bir kaç şekilde tatlandırabilirsiniz.Mutlaka damağınıza uygun olanı vardır.

SADE :Zeytinler ya toplanır fabrikalarda yağı çıkarılır ya da hazır alınır servis yapılır,

LİMONLU:Zeytin bir kavanoza konur,üstüne zeytinyağı ve limon eklenir,1 -2 gün beklenir.Yağı süzülüp servis yapılır.

SARIMSAKLI VE DEFNE YAPRAKLI:Bir kavanoza defne yaprağı,sarımsak ve limon eklenip ,karıştırılır.Zeytinler eklenir, 1 -2 gün beklenir.Yağı süzülüp servis yapılır.

Her üç şekilde de zeytinlerin ve zeytinyağının tadı farklı oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Diğer Adresime Geçiş Kapısı

Diğer adresime de beklerim

Bakılmaya Değer Yayınlar