ADRESLERİM

ADRESLERİM

24 Haziran 2011 Cuma

Balık ve Faydaları


Akdenizde yazları seviyorum.Eğer zıpkın kullanmasını biliyorsanız,sabah gidip öğlene taze balık tutabiliyorsunuz,yanına da bahçeden topladığınız sebzelerle güzel bir salata,muhteşem oluyor.Bu balıklar bugün çocuklarımın nasibine düşenler,balık ve balık yağının zeka üstündeki etkileri kanıtlandığından şiddetle tavsiye ediyorum.Eğer yeteri kadar balık yedirdiğinizden eminseniz,balık yağına gerek yok.

BALIĞIN FAYDALARI

Balıkta herkes için gerekli olan B,A ve D vitaminleri bulunmaktadır .İçerdiği koruyucu yağ asidi ile kalp hastalarının sofralarından eksik etmemeleri gereken gıdaların başında geliyor.Doymamış yağ asitleri balıkta çok fazla bulunmaktadır.Kolestrol bakımından da oldukça fakir bir et olduğu için kırmızı ve beyaz etten daha faydalıdır.

Balığın pişirilmesi de çok önemlidir.Izgara ya da buğulama olan şekli en sağlıklı şeklidir.Yağda kızartıldığı taktirde kolestrol ve yağ oranı artmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar