ADRESLERİM

ADRESLERİM

31 Temmuz 2011 Pazar

1.Tarif Ev Yapımı Lahmacun



MALZEMELER

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Harcı için:

  • 500 gr kıyma
  • Sıvı yağ
  • 2 orta boy soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet Sivri biber
  • İstenirse 1 yemek kaşığı salça
  • Maydanoz
  • Tuz ve baharat

YAPILIŞI

Artık her şeyin lezzeti ve sağlıklı olup olmadığının tartışıldığı günümüzde lahmacunlar da ev yapımı olarak daha revaçta olmaya başladı.Mayalı hamur hazırlanır.Mayalı hamuru hazırlamak için derince bir kaba un ve tuz alınır.Üzerine instant maya tuz ve şeker eklenir.Bu üçünün de ayrı köşelerde un ile karıştırılması gerekiyor.Unun ortası açılır,ılık su ve yağ eklenir.Yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.Elde edilen hamur,bir köşeye üstü örtülerek kabarmaya bırakılır.Ilık bir ortaamda 45 dk bekletin.

Hamur kabarırken,kıymalı harç hazırlanır.Bir tencereye yağ konulur,soğanlar küçük küçük doğranır,bir iki çevirdikten sonra,tencerenin ağzı kapatılır.Soğanlar şekerini bırakıp,şeffaflaşınca,kıyma eklenir.Kıyma da bir iki çevrilerek ,tencerenin kapağı yeniden kapatılır.Kıyma suyunu salıp,çekince kavrulmaya başlıyor.O zaman domatesler rendelenir,biberler küçük küçük doğranarak eklenir.Bir süre sonra maydanoz küçük küçük doğranarak eklenir.Tuz ve baharatlar ile tatlandırılır.Ağzı kapatılarak,tencere ateşten alınır.

Mayalanan hamur ,minik bezelere ayrılır.Oklava ile açılır,teflonda pişirilir.Üzerine harcımızdan yayılır.Bu şekilde üüst üste bir hamur üstüne harç eklenir.Elimizdeki malzeme bitinceye dek yapmaya devam edilir.Arasına bol maydanoz konularak acı biber ve soğuk ayran ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar