Sevgili Ebru’dan güzel bir tarif daha geldi,ramazanda bayat ekmek olasılığı daha çok oluyor öyle olunca da değerlendirme yolları daha bir önem kazanıyor.Ebru bu yöntemi Oktay Ustadan öğrenmiş ve sağolsun bizimle paylaştı.Ellerin dert görmesin canısı,her şey her zaman gönlünce olsun,sevgiler
Ebruliyemektarifleri için TIKLAYINIZ
Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet bayat ramazan pidesi (ben ankaranın halk ekmek ramazan pidesini kullandım)
2 adet domates
3 yumurta
2.5 bardak süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
yarım kangal sucuk
tuz,karabiber
Yapılışı:
1- Ekmekleri istediğiniz şekilde kesin. Her iki yüzeyine de tereyağ sürün ve fırın kabına hafif üst üste gelecek şekilde dizin.
2- sucukları ince ince dilimleyin ve ekmeklerin aralarına sererpiştirin.
3- Domatesleri de yarım ay şeklinde kesip ekmeklerin kenarlarına gelişi güzel dizin.
4- Yumurtalar ile sütü çırpın. İçine tuz ve karabiber ilave edip tatlandırın. Hazırladığınız sosu ekmeklerin üzerine dökün.
5- En son kaşar rendesini de ekleyip önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk. pişirin.
6- Ekemkelrin yüzü kızarınca fırından alın.
7- Salatalık ve domatesle servis yapın. Afiyet olsun.
NOT: ben bu tarifi gece 12 de hazırlayıp saat 3′de fırına verdim.
Bence fırına vermeden önce mutlaka yarımsaat veya 1 saat sosunu çekmesi için bekletilmeli. O zaman daha lezzetli oluyor.
Fırına verirken fırın tepsisinin yüzünü alüminyum folyo ile sarın ki kaşarlar hemen yanmasın.yaklaşık 10 dk. sonra alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder