Sevgili yaseminlerim,ellerine sağlık,gerçekten farklı bir lezzet olmuş,ellerine sağlık,hiç duymamıştım,sönmüş kireci nasıl elde ediyoruz,yazarsan sevinirim,yaz bitmeden denemek istiyorum.Katılımın için teşekkür ediyorum,bereketli sofraların olsun,sevgiler
Yaseminlerime gitmek için TIKLAYINIZ
MALZEMELER
- 50 -adet dilimlenmis karpuz kabugu
- 8-Bardak seker
- 5-Bardak su
- 2-Corba kasigi limon suyu
- 2 Tane vanilya
- 1-Cay kasigi gida boyasi toz
- 1- Avuc sonmus kirec
YAPILIŞI
Kabuğu kalın olan karpuz dilimleri alınır. Dış yüzeyleri ile yumuşak olan iç kısımları soyulur. Kesilen parkalar bir gece kirece yatırılır. Sonra, iki kez kaynatılır. Elli parça karpuza 8 bardak şeker konup iki saat bekletilir. Kısık ateşte kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Kaynarken içine vanilya ve renk konur. Soğumaya bırakılır. İçine limon konulduktan sonra bir kez daha kaynatılır. Soğuyunca kavanozlara konup saklanır. arzu edildigi zaman Misafirlere bir dardak suyla ikram edilir.
Herkese hayırlı bereketli ramazanlar diliyorum afiyet seker olsun sevgiler..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder