Sevgili Not Defterimden bu güzel Kadayıf,ellerine sağlık arkadaşım,bizi yalnız bırakmayıp katıldığın için teşekkürler,hayırlı ramazanlar,sevgiler
Sitedeki diğer güzellikler için TIKLAYINIZ
Malzemeler ( 9 dilim çıkıyor)
250 gr kadayıf
100-150gr dövülmüş ceviz
50 gr tereyağı
Şerbeti
3 sb. şeker
3 sb su
1yk limon suyu
Hazırlanışı
Mini fırına giren ,büyük kare borcamın içi tereyağla yağlanır.Kadayıflar ayrı bir kapta didiklenip küçük parçalara ayrılır. Yarısı borcama yerleştirilir.Üzerine minik minik kesilen tereyağ parçacıkları konur ve kıyılmış ceviz serpilir.Kalan kadayıflarla düzgün bir şekilde cevizlerin üzerine kapatılır.Tekrar minik tereyağı küpleri kadayıfın üzerine serpiştirilir.200 derecelik fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir.(30-35 dk. oluyor.) Üstü kızardıktan sonra yanmaması için folyo kapatılıp fırında tutulur.
Şerbeti için şekerle su kaynatılır,kıvamını alınca limon suyu eklenip bir taşım kaynatılıp ılınmaya bırakılır.
Şerbet soğuk,kadayıf sıcakken üzerine kepçe yardımıyla dökülür.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder