ADRESLERİM

ADRESLERİM

2 Ağustos 2011 Salı

10.Tarif Atayef




Meleğim,yine süper bir tarifi paylaşıma verdiğin için teşekkür ederim.Senin sayfanda denediklerimin hepsini çocuklar da ben de çok beğendik,bunu da deneyeceğiz.Ellerine sağlık,ömrün güzel olsun arkadaşım.

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzellikler için BURADAN lütfen…

Gelelim Atayef’e bir arap tatlısı, bizim ege’de çok bilinmeyen ama güney doğu mutfağında çok bilinen taş kadayıf diğer adı yassı kadayıfın bir başka çeşidi..

……..Daha sonra araştırdım bu tatlıyı içine ceviz kuru meyve krem peynir gibi değişik içler koyarak da yapıyor araplar, kimi şerbete batırıyor kimi üzerine margarin sürerek fırınlıyor..

Bu ölçülerden 25- 30 tane atayef çıkıyor…

Malzemeler.
2 su bardağı un.
1 çorba kaşığı irmik(opsiyonel)
1 çorba kaşığı kuru maya.
2 çorba kaşığı şeker.
1 çimdik tuz.
aldığı kadar ılık su (1 1,5 bardak kadar)
Tavaya sürmek için sıvıyağ.
Kaymağı.
1 paket çiğ krema.
1,5 çorba kaşığı nişasta.
4 yemek kaşığı şeker
yarım su bardağı süt.

Kremayı tencereye alıp ısıtın kaynama noktasına gelmeden içine süt ile ezdiğiniz nişastayı ilave edip karıştırın kaynadıktan sonra şekerini ekleyip ocaktan alın soğumaya bırakın.

Hamurun hazırlanmasıbütün malzemeyi karıştırıp (akışkan bir kıvam olmalı) üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru hafif yağladığınız teflon tavaya pankek yapar gibi (buda bir tür pankek zaten) avuç içiniz kadar yuvarlaklar dökerek tek taraflı pişirin. Sadece döktüğümüz tarafı pişecek pişerken göz göz baloncuklar oluşuyor ve üzerindeki çiğ hamur rengi değiştiğinde pişmiş demektir. pişen pankekleri ocaktan alıp temiz bir mutfak bezinin üzerine alıp hamuru bu şekilde pişrip tamamlayın.

Daha sonra ortasına krema koyup ortasından çimdik ataraktan birbirine yapıştırıp dilediğiniz gibi fındığa cevize antep fıstığına batırıp servis edebilirsiniz..

Tarifinde arapların bu tatlıyı sulandırılmış bala batırarak yediklerini yazmış aklınızın bir köşesinde bulunsun daha ağır tatlı yemeyi sevenler bu şekilde de yiyebilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar