http://cafemis.com

ADRESLERİM

ADRESLERİM
http://cafemis.com ve http://gardenya70.wordpress.com adreslerimde de bekliyor olacağım sizleri,ömrünüz güzelliklerle geçsin,sevgiler

30 Ağustos 2011 Salı

129.Tarif Kadayıf


Sevgili Anneminkızıyımdan geldi bu güzel kadayıf,ellerin dert görmesin arkadaşım,güzel günler seninle olsun,senin ve bloğuma gelen gelemeyen herkesin kandili şimdiden mübarek olsun,yaradan açılan elleri duaları kabul eylesin,sevgiler

Sitedeki diğer güzellikler için TIKLAYINIZ

Malzemeleri:

  • 500 gr. taze Kadayif
  • 500 gr ceviz ici
  • 250 gr Tereyagi
  • Serbeti icin:
  • 3, 5 su bardagi Seker
  • 3 su bardagi su 1 yemek kasigi limon suyu
  • Tarcin


Yapilisi:
Firin tepsisine tereyagi alinip, ocakta erimesi saglanir.
Erigen tereyaginin icine kadayif alinir, Kadayif elle karistirilip, her tarafi yaglanarak ve elde cekistirilip kadayif kirilir. Yani asagi yukari 2-3 cm boyunda yagin icinde kadayiflar bölünür, Buna kadayif kirma denir.
Kadayifin yarisi bir tabaga alinir. Diger yarisi tepsiye iyice bastirilarak yayilir. Üzerine irice kiydiginiz ceviz serpilir ve geriye kalan kadayif üzerine örtülüp, yine elle, avuc ici ile bastirilir.
200° deki firinda 20-25 dakika pisirilir.
Kadayifin pisirme islemi yapilirken tencereye seker, üzerine su ve limonsuyu alinarak kaynatmaya birkilir. Arada bu serbet karistirilarak özlestirilir. Pisince ocaktan alinir ilik duruma gelmesi saglanir. Firindan cikan kadayif isteye göre dilimlenip, üzerine serbeti aktarilir. Bir iki saaat cekmesi icin bekletilip, üzerine tarcin serpilerek servis yapilir, isteye göre kaymaklada servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Diğer Adresime Geçiş Kapısı

Diğer adresime de beklerim

Bakılmaya Değer Yayınlar