ADRESLERİM

ADRESLERİM

30 Ağustos 2011 Salı

135.Tarif Sarı Burma



Sevgili SEVAL Sarı burma tatlısı yapmış,ellerine sağlık,nefis gözüküyor inan,katılımın için teşekkür ederim,her şey gönlünce olsun,sevgiler

MALZEMELER

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 aida çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • yarım limonun suyu
  • 1 ym kaşığı sirke
  • aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI
Limon suyu ile kabartma tozunu karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip kulak memesi kıvamı denilen yumuşaklıkta hamur yoğurun yarım saat dinlendirin.

Küçük bezeler yapın. Yemek tabağı boyuna gelene kadar unla açın sonrasında nişasta kullanarak yufkayı büyütün. Üzerine bol çekilmiş ceviz serpin. Oklavaya sıkıca sarın oklavayı çıkarmadan iki elinizle ittirerek orta buluşturun. Yani büzün. Oklavayı çekin porsiyonluk dilimleyin (2-3 cm gibi) Tepsinin ortasından başlayarak gül böreği gibi sarın. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın.

Tepsi dolduktan sonra kuru bir ortamda hiç bir şey yapmadan 2 gün sarı burma baklavanızı bekletin. (özelliği bu kıyır kıyır olması için)

250 gr tereyağ yada margarin yada ikisinin karışımını eritin yakmadan kızdırın baklavanın üzerine gezdirin.

200C fırında nar gibi olana dek kızartın.

şerbeti için

11 su bardağı su
10 su bardağı şeker
yarım limon suyu
şerbeti kaynatın şerbeti biraz kepçeyle karıştırarak havalandırın. Soğuk tatlının üzereine gezdirin.
not: bu ölçü en büyük davul fırın tepsisine ideal ölçülermiş. öyle fırın her evde bulunmayacağı için ölçüyü yarım tutarak 1 tepsi baklava tam tutarakda 2 tepsi baklava elde edersiniz


Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar