Sevgili arkadaşım sağolsun bu güzel tatlıyı yapmış,ellerine sağlık,nefis bir tatlı olmuş,çıtır çıtır görünüyor.Hayırlı ramazanlar arkadaşım…
Sihirli parmaklardaki diğer güzellikler için BURADAN lütfen…
Malzemeler
- 250 gr tereyağı
- 1 paket baklavalık yufka(Bimden alınmış)
- 1 kase çekilmiş ceviz içi
Şerbet için
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- İnce bir dilim limon
Not:Bu ölçüler,yuvarlak borcam tepsiye göre verilmiş ölçülerdir.
Hazırlanışı:
Eritilmiş tereyağı,yufkaya sürülür.Ceviz içi üzerine serpilir.Oklavaya sarılır.Büzdürülerek çekilir.Tepsiye dizilir.Tepsi dolana kadar bu işleme devam edilir.Kalan tereyağ üzerine dökülür.200Cde üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Bu sırada,şeker su ve limon kaynatılarak şerbet kıvamına geldiğinde ocaktan alınır.
Şerbet ılık iken,sıcak baklavanın üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder