Sevgili mandalina çıkamazı bu güzel yemeği yapmış ve bizimle paylaşmış,ellerine sağlık arkadaşım.Bu sıcaklarda hafif ve besleyici yemeklere ihtiyacımız var.Hayırlı ramazanlar,sevgiler
Yıldız’ımdaki diğer güzel tarifler için BURADAN lütfen
Malzemeler :
- 1 kg ince patlıcan
- ½ kilo domates
- 7-8 adet biber
- tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- bolca sarmısak
Yapılışı :
Patlıcanlar spiral şeklinde çizilir.. ( bıçakla patlıcanları döndürerek )
Patlıcanları tuzlu suda 15 dakika kadar acısı çıkması için bekletelim….
Biberleri temizleyip büyüklüklerine göre ikiye veya üçe bölelim…
Acısı çıkan patlıcanların suyunu sıkıp kurulayalım….
Geniş bir tavaya patlıcanları dizip boşlıklarında biberleri yerleştirip üzerine zeytinyağını ve kararınca tuzunuda ekliyerek kapağı kapalı şekilde pişirelim..
Tvanın kapağı mutlaka kapalı olmalı böylece zeytinyağının buharında pişerek olması lezzete ve kıvama gelecektir…Patlıcanları çevirerek diğer taraflarınıda kızartalım…
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp kızaran patlıcanların üzerine yayalım ve tabi sarmısaklarıda bütün bütün üzerine serpiptirerek kısık ateşte yaklaşım 15 dakika kadar daha pişirip biraz dinlendirelim ve isteğe göre karabiber serperek servis edelim.
Afiyet olsun…….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder