Sevgili arkadaşımın ellerine sağlık,nefis bir çorba,ben şehriyelisini yapıyorum,çocuklarım bayılıyorlar.Proteinli ,besleyici bu çorbayı bizimle paylaştığı için sevgili “hafif mutfak” arkadaşıma teşekkür ediyorum,ellerine sağlık,hayırlı ramazanlar
Arkadaşımın mutfağındaki birbirinden güzel diğer lezzetler için BURADAN lütfen…
malzeme:
- 1 su bardagi yesil mercimek
- 2-3 yemek kasigi siviyag
- 2 yemek kasigi un
- Bir avuc tel sehriye
- 1 kuru sogan
- Tuz, karabiber
- servis ederken (istenirse) süzme yogurt
- 1,5 l sicak su (1 bardagi varsa tavuk suyu)
yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp süzün.
- Soğanı soyup ince kıyın. Büyükce bir tencerede orta ateste siviyagla birlikte kavurun.
- Mercimekleri ekleyip bir iki dakika birlikte kavurun. 1,5 l sicak su ve tavuk suyunu ekleyip kaynamaya gelince ocagi kisip pismeye birakin. Tuz ve karabiber ekleyin. Yaklasik 20-25 dakika sonra mercimekler iyice yumusadiginda sehriyeleri ekleyip dört bes dakika daha sehriyeler yumusayincaya kadar pisirdikten sonra corbayi ocaktan alin.
- Sehriye yerine en ince makarnayi kirarak da corbaya ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder