Sevgili Zeynep,ellerine sağlık,son zamanlarda denemeyen kalmadı baklavalık yufkaları,börekler,pastalar,tatlılar derken,denemek farz oldu sanırım.Su böreği yapmış canım ablam ama resmini çekmeden bitirmişler,sonra akıllarına gelmiş,ilk fırsatta deneyeceğim.Teşekkür ederim bizi yalnız bırakmadığın için,hayırlı ramazanlar,bol bereketli sofraların olsun,sevgiler
MALZEMELER
- 24 adet yufka
- Beyaz peynir biraz da lor peyniri
- İnce kıyılmış maydanoz
Sosu
- 3 Adet yumurta
- 1 Su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 Paket kabartma tozu
YAPILIŞI
- Borcam tepsiyi hafif yağladıktan sonra 3 adet yufkayı kırıştırarak üst üste yerleştirin.Hazırladığımız sostan her tarafına iyice sürerek 3 kat daha yufkayı aynı şekilde üst üst koyun.Yine sos, ardından hazırladığımız peynirli karışımın 3/1 ni üzerine ilave ediyoruz.sonrasında aynı şekilde 3 kat yufka + sos + 3 kat yufka + sos + peynirli karışım + 3 yufka + sos + 3 yufka + sos + peynirli karışım + 3 yufka + sos+ 3 yufka şeklinde kat kat hazırlayın.Artan sosu üzerine sürerek susam serpin ve dilimleyin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 35,40 dakika kızarıncaya kadar pişirin.
- Biraz karışık gibi gelse de sırasıyla 4 kat yufka 3 kat peynir yapmış oluyoruz.
- 800 gr. lık paketten kaç yufka çıkıyor bakmadım bir kısmını daha önceden kullanmıştım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder