http://cafemis.com

ADRESLERİM

ADRESLERİM
http://cafemis.com ve http://gardenya70.wordpress.com adreslerimde de bekliyor olacağım sizleri,ömrünüz güzelliklerle geçsin,sevgiler

22 Ağustos 2011 Pazartesi

74.Tarif Fırında Sütlaç



Sevgili paşa kızı,ellerine sağlık,fırın sütlaca bayılırım,kadayıfla da eminim muhteşem olmuştur.Kadayıfın ağırlığını almıştır biraz,hayırlı ramazanlar,bol bereketli sofraların olsun,sevgiler

Paşa kızındaki diğer tarifler için TIKLAYINIZ lütfen…

MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı Şeker
yarım su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
bir tutam Tuz
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya

Yapılışı:

  • Pirinçleri 2-3 su yıkayın, ortaboy bir tencereye alın üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ilave edin,
  • şişip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın.
  • 1 litre sütten küçük bir kaseye süt ayırın içine nişastayı ve vanilyayı ekleyin,karıştırarak eritin.
  • Pirinçler yumuşayınca sütü ve şekeri tencereye katın, kaynayana kadar orta ateşte karıştırın
  • Tencerede kaynayan süte ayirdiginiz kasedeki sütün tamamını ekleyin 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Ocağı kapatın, sütlaçtan 1-1,5 kepçe kaseye alın ve yumurta sarısını ekleyerek çırpın .
  • Kalan sütlaçları küçük kaplara bölüştürün, üzerine yumurtalı sütlaçtan gezdirin.
  • Kapları önceden ısıtılmış 200 derece fırın tepsisine yerleştirin ve yarılarına gelecek kadar su koyarak fırınlayın.
  • Sütlaçların üzeri kızarınca fırından alın, ılık yada soğuk servis yapın

kadayif icin:

  • 150gr. kadayif ,
  • 1yemek kasigi tereyagi (tepeleme olmasin),
  • 1 yemek kasigi toz seker
  • 1cay bardagi ceviz ici
  • 2 cay kasigi tarzin

Yapilisi: önce tere yagini bir tavada eritin ve ufaladiginiz kadayifi kisik ateste kavurmaya baslayin kizarmaya baslayincada ceviz ve sekeri ekleyin birazdaha kavurun en son tarcinida ekleyip sütlaclarin üzerine serpin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Diğer Adresime Geçiş Kapısı

Diğer adresime de beklerim

Bakılmaya Değer Yayınlar