http://cafemis.com

ADRESLERİM

ADRESLERİM
http://cafemis.com ve http://gardenya70.wordpress.com adreslerimde de bekliyor olacağım sizleri,ömrünüz güzelliklerle geçsin,sevgiler

30 Ekim 2011 Pazar

Doğum Günü Pastası



MALZEMELER

Kek İçin:

  • 3 yumurta
  • 2 sb şeker
  • 1 su bardağı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • Kakao
  • Aldığı kadar un
  • 2 Kabartma tozu
  • Vanilya

Doldu Krema:

  • Dolgu kreması
  • Süt

Üst Kreması:

  • Krem şanti
  • Süt

Islatmak İçin:

  • Pekmez
  • Su

Süslemek İçin:

  • Kürdan
  • Maytap
  • Mum
  • Şekerlemeler
  • Bonibon
  • Rulo Gofret
  • Damla Çikolata
  • Fındık
  • Gümüş renkli boncuk şekerlemeler
  • Kurdela

YAPILIŞI

  • Önce kek için kakao hariç tüm malzemeler karıştırılır.Kalıp yağlanır,hamurun yarısı konulur ve pişmesi için fırına verilir.Kalan yarısına kakao eklenir o da kalıba konulur,pişirilir.Bu ölçü davul fırın tepsisine göre,davul fırında yapacaksanız kek kalınlığında ve büyük pasta elde edersiniz.Ben daha küçük kalıpta yaptım,daha yüksek oldu,daha güzel durdu.
  • Kekler pişerken,krem şanti soğuk süt ile hazırlanıp dolabın buzluğuna konulur.Dolgu kreması suğuk sütle çırpılıp hazırlanır o da dolaba konur.
  • Kekler piştikten sonra oratadan her ikisi de ikiye kesilir.Servis tabağına altına üstüne inceltilmiş pekmez dökülmüş olan ilk kat yerleştirilir.
  • Arasına kalın bir tabaka dolgu kreması konur,bol fındık ve damla çikolata eklenir.Sonra diğer parçalar renk değişimi yapılarak eklenir.
  • En üste ve yanlara krem şanti konur.
  • Kenarlara rolo katlar yerleştirilir.
  • Ruloların düşmemesi için kurdela ile fiyonk yapabilirsiniz.
  • Bonibonlar,kürdana takılmış şekerlemeler,bol fındık,hindistan cevizi,damla çikolata ve gümüş renkli şeker boncuklarla süslenir.Maytap yada mumlarla güzel bir pasta elde etmiş olursunuz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Diğer Adresime Geçiş Kapısı

Diğer adresime de beklerim

Bakılmaya Değer Yayınlar