ADRESLERİM

ADRESLERİM

30 Ekim 2011 Pazar

Kolay Kepekli Poğaça


Bundan kısa bir süre önce sizlerle paylaştığım,yapımı kolay bir tarif,tek farkı kepekli un kullandım.Memleketten gelirken getirdiğim kendi kepekli unumuz ile yaptım.Üstüne yumurta ve susam ekledim ama sadece galeta ıle yada gri haşhaşla da oluyor.Ekmek makinesinde olmuyor ama elde o kadar lezzetli oluyor ki,kesmiyor insanı,oğlumun doğum günü için yaptım,çocukların hepsi yediler,ben se o kadar mutlu oldum ki anlatamam,afiyet bal şeker olsun,yarasın hepsine canlarım benim…

MALZEMELER

  • 3 kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır,şekil verilir.Susama ya da galeta ununa batırılarak yağlı tepsiye aralıklı dizilir.200 derecede ısınmış fırında 30 dakika pişirilir. Farklı şekillerde yapılabilir.Benim bu yaptığım şekli vermek isterseniz,elinizde çay fincanı tabağı kadar açın,düz zemine yerleştirin,avcunuzun iç kısmı ile tam yarısına bastırın,bir tarafı kabaracaktır,kabaran kısmı diğerinin üstüne bırakıp katlı kısmına tekrar avuç içi ile bastırınca katlanan yer yassı ,diğer kısımlar kabarmış şekilde kalıyor.Piştiği zamanda pastane poğaçaları görünümünü alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar