MALZEMELER
- 1 Sade Pandispanya
- 1 Kakaolu Pandispanya
Krema İçin
- 2 sb soğuk süt
- 2 Kakaolu Krem şanti
Islatmak İçin
- 1 sb pekmezli su
Süslemek İçin
- Fındık kırıkları
- Damla çikolata
- Rulo Kat
- Hindistan cevizi
- Böğürtlenli şekerlemeler
YAPILIŞI
- 2 sb soğuk süt ile 2 poşet krem şanti çırpılır.Kıvamını tuttuğunu anlamak için kaseyi ter çevirin.Kalıp gibi olup akmaması lazım.Buzdolabının buzluğuna koyup hazırlığımız bitene kadar bekletiriz.
- Halkalar için boy boy iki tabak ve bir su bardağı kullandım.
- Pandispanya parçalarını ayrı ayrı 3 ya da 2 boy ölçü ile keserek halkalar kesiyoruz.Halkaları dikkartice çıkarıyoruz.
- Pasta servis tabağına önce büyük halkalardan birini sonra diğer renk halkayı koyarız.Bu şekilde renk değiştirirerek üsteki gibi pandispanyaları yeniden düzenleriz.
- İlk katı yerleştirdikten sonra pekmezli su ile ıslatılır.Krem şanti sürülür.Arzuya göre aralarına fındık kırıkları ve damla çikolataları serpilir.
- İkinci kat için farklı renkleri denk getirecek şekilde yerleştirilir.Islatılır,krem şanti sürülür.
- Bu şekilde tüm katlar bitirilir.Kakaolu üstüne sade,sade üstüne kakaolu denk gelecek şekilde pandispanyalar yerleştirilir.Kalan krem şanti pastanın üstüne yerleştirilir.
- Yanları meyveler ya da rulo katlar ile süslenir.
- Üste fındık kırıkları ve damla çikolatalar,hindistan cevizi ve şekerlemeler yerleştirilir.
Not:Vanilyalı krem şanti kullanıp üstüne ve arasına çikolata rendesi serpilebilir,arası süt ile ıslatılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder