ADRESLERİM

ADRESLERİM

12 Kasım 2011 Cumartesi

Damalı Pasta



MALZEMELER

  • 1 Sade Pandispanya
  • 1 Kakaolu Pandispanya

Krema İçin

  • 2 sb soğuk süt
  • 2 Kakaolu Krem şanti

Islatmak İçin

  • 1 sb pekmezli su

Süslemek İçin

  • Fındık kırıkları
  • Damla çikolata
  • Rulo Kat
  • Hindistan cevizi
  • Böğürtlenli şekerlemeler

YAPILIŞI

  • 2 sb soğuk süt ile 2 poşet krem şanti çırpılır.Kıvamını tuttuğunu anlamak için kaseyi ter çevirin.Kalıp gibi olup akmaması lazım.Buzdolabının buzluğuna koyup hazırlığımız bitene kadar bekletiriz.
  • Halkalar için boy boy iki tabak ve bir su bardağı kullandım.
  • Pandispanya parçalarını ayrı ayrı 3 ya da 2 boy ölçü ile keserek halkalar kesiyoruz.Halkaları dikkartice çıkarıyoruz.
  • Pasta servis tabağına önce büyük halkalardan birini sonra diğer renk halkayı koyarız.Bu şekilde renk değiştirirerek üsteki gibi pandispanyaları yeniden düzenleriz.
  • İlk katı yerleştirdikten sonra pekmezli su ile ıslatılır.Krem şanti sürülür.Arzuya göre aralarına fındık kırıkları ve damla çikolataları serpilir.
  • İkinci kat için farklı renkleri denk getirecek şekilde yerleştirilir.Islatılır,krem şanti sürülür.
  • Bu şekilde tüm katlar bitirilir.Kakaolu üstüne sade,sade üstüne kakaolu denk gelecek şekilde pandispanyalar yerleştirilir.Kalan krem şanti pastanın üstüne yerleştirilir.
  • Yanları meyveler ya da rulo katlar ile süslenir.
  • Üste fındık kırıkları ve damla çikolatalar,hindistan cevizi ve şekerlemeler yerleştirilir.

Not:Vanilyalı krem şanti kullanıp üstüne ve arasına çikolata rendesi serpilebilir,arası süt ile ıslatılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar