ADRESLERİM

ADRESLERİM

12 Kasım 2011 Cumartesi

Saç Boyası ve Anne Sütü


Kimyasallar içeren saç boyaları sağlıksız olmasına karşın yinede kanserojen saç boyaları ucuz olmasından dolayı piyasada sıkça kullanılmaktadır.Anne sütü veriyorsanız eğer anne sütünün sadece yediklerinizden etkilenmediğini de bilmelisiniz.Bu konuda yetkililer maruz kalınan toksik(zararlı) durumlardan da anne sütünün etkilendiğini söylüyorlar.

Kanserojen madde içeren bir çok ürün hayatımızın her yerinde karşımıza çıkıyor.Özellikle anne sütü verenlerin bebeklerini düşünüp özellikle kanserojen madde içeren deodorantlardan,saç boyalarından,deterjanlardan uzak durmaları gerekiyor.Aksi halde bebeklerinin kanser riski olasılığını arttırmış oluyorlar.

Anne sütü bebekleri bir çok hastalıktan koruma özelliğine sahipken eğer anne dikkat etmezse bir o kadar bebeğini risk altına sokmuş oluyor.Emziren anne saçını boyatmasın diyor ısrarla yetkililer.Çocukluk çağının önemli kanserlerinden biri olan nöroplastomla ilgili saç boyaların sebep olduğuna dair bir çalışma hala gündemde bulunuyor.

Saç boyalarının değişmez rakibi kınalarda da kanserojen madde bulunduğundan dikkat edilmezse anne sütünün bebeğin sağlığını bozacağını mümkünse emzirme süresince dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor yetkililer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar