ADRESLERİM

ADRESLERİM

31 Mart 2012 Cumartesi

Fincanda Kek


Sevgili Tatesal‘den aldığım,yağsız ve kolay kek tarifini denemelisiniz.Ellerine sağlık arkadaşımın,ömrü güzel geçsin…Kızım beslenmesi için kek istedi.Tepsi ile yapsam fazla gelecekti.Üstelik vakit te yoktu.Tatesalimden daha önce alıp denediğim tarif geldi aklıma,kızımla yaptık.Bir kaçını nestcafe fincanına koyduk,birazını da Türk kahvesi fincanına koyduk.Kısa zamanda,yağsız kekler oldu.

MALZEMELER:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao(sade olacaksa 1 çay kaşığı vaniya ekleyebilirsiniz)

YAPILIŞI

  • Fincanları sıvıyağ ile yağlayın.
  • Malzemeleri karıştırıp hamuru yapın,ölçüyü aynı oranda arttırabilirsiniz.Pandispanya hamuru gibi katı olacağından elde çırpıcı ile çırpın.
  • Fincanların yarısına kadar hamur koyun.Fazlası taşıyor.
  • Tencerenin yarısına kadar sıcak su koyun ,ağzına havlu kağıt yada pamuklu bez koyup(pilav demlendirir gibi) ve kapağını kapatın.
  • Önce harlı ateşte pişirin.Tıkırdamaya başladıktan 15 dakika sonra altını söndürün.
  • 25 dakika sonra kapağını açıp,fincanlardan çıkarın.

Biz üstüne sarelle sürdük.Renkli şekerlerle süsledik.Siz puding te yapabilirsiniz.Sade de yiyebilirsiniz.Bez ya da havluyu kapak ile tencere arasına yerleştirmezseniz,Buharlaşan su kapaktan keklerin üstüne dökülüyor,üstü haşlama gibi ıslak oluyor.

Yapacaklara kolay gelsin diyorum.Hafta sonu çocuklarınıza yapabilirsiniz.Konya’da güzel bir hava var,yarın da böyle olursa süt ve fincan keklerden yapıp çocuklarımı parka götüreceğim.

İyi bir tatil geçirmeniz dileğiyle,esen kalın…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar