ADRESLERİM

ADRESLERİM

14 Nisan 2012 Cumartesi

Ev yapımı Cezerye

Ev yapımı cezeryenin tadına bakınca bir daha hazır almayı aklınızdan bile geçirmiyorsunuz.Çocuklarım bayılıyorlar.Tarifini paylaşmak istedim sizlerle,daha fazlası için malzemeyi iki katı olarak kullanabilirsiniz.

MALZEMELER

  • 1.5 kilo havuç
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2.5 bardak üzüm pekmezi

YAPILIŞI

  • Havuç temizlenip, bütün olarak ,su ile düdüklü tencere de pişirin.
  • Havuçları rondoda püre yapın.1/2 çay kaşık tuz ve 2.5 bardak üzüm pekmezi ile tekrar pişmeye bırakın.
  • 1 saat sonra tencere kenarları biraz tutmaya başlayınca;tarçın ,yeni bahar, zencefil, karanfil,az zerdeçaldan oluşan bir yemek kaşığı tepeli baharat karışımını havuca ekleyin.
  • Ayrıca 1/2 tatlı kaşığı evimizdeki köfte baharatından ve 1/2 yemek kaşığı da çörek otu ekleyin.
  • 1.5 tepeli yemek kaşığı nişastayı bir kaseye koyup, bir fincan kadar suyla karıştırın. Pişen karışımdan azıcık alarak dağlayın, havuca ekleyin, iyice kaynasın.
  • 1/2 kase evimizdeki imkana göre ceviz, fındık gibi malzemeyide karıştırın.
  • Hindistan cevizini tepsiye serpin, pişen karışımı fazla kalın olmadan h. cevizinin üzerine dökün.
  • Üzerinede bol hindistan cevizi serpip orta sıcaklıktaki fırında 25 dk kadar fırınlayın. Afiyet Şifa olsun.

Bu tarifi sevgili Cahide’den almıştım,denedim ve gerçekten çok güzel oldu,tavsiye ederim,ellerine sağlık,sevgiler…

Bu ve daha başka tarifler için diğer adresime de beklerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar