ADRESLERİM

ADRESLERİM

15 Eylül 2015 Salı

Oktay Ustadan Havuç Topları

  • 1 çay bardağı ceviz içi (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Yarım paket petibör bisküvi
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 kilo havuç

YAPILIŞI:
Havuçlarımızı yıkayıp, uçlarını kesin ve dış kabuğunu hafiften bıçakla sıyırın. Temizlediğimiz havuçları ister rende isterseniz de robot yardımıyla püre haline getirin. Püre haline getirdiğimiz havuçları bir tencereye aktarın, üzerine de margarini ve toz şekeri ekleyip ocağın altını yakın. Yaklaşık 10-15 dakika suyu çekene kadar pişirin. Pişmeye devam eden havuçların üzerine petibör bisküvileri ezerek aktarın.
 Tarçını ve cevizi de ekleyip ocağın altını kapatın. Bisküviler ezilene kadar karıştırın. Soğuduktan sonra elimizi hafiften yağlayıp karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içimizde yuvarlak toplar haline getirin. Topları hindistan cevizine batırarak servis edebilirsinizAfiyet olsun
NOT:Malzemeler tam geliyor,lezzeti harika,denemeye değer bir tarif,yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar