ADRESLERİM

ADRESLERİM

1 Şubat 2021 Pazartesi

Pizza


 Herkesin bir pizza tarifi vardır.Ben püf noktasını paylaşmak istedim.

Öncelikle elinizin alıştığı ölçülerde mayalı bir hamur hazırlıyorsunuz.
Hamur mayalanırken üst malzemesini ayarlıyorsunuz.Olmazsa olmazları:Kaşar rendesi,ketçap yada salça,sarımsak,sıvıyağ ve kekik...
Eğer varsa,sucuk ,salam,sosis,domates,biber,zeytin,mısır,yumurta,istenirse ilave olarak susam kullanılabilir.
Kenar kısımlarını boş bırakıp ,yumurta sürüp susam dökerseniz :simit kenarlı pizza olur.
Tepsiye yağlı kağıt koyup ince bir hamur yerleştiriyoruz,çatalla her tarafını delersek kabarmasına engel oluruz.sıvıyağ,ketçap yada sıvıyağ salça ikilisini hamurun üstüne yayıyoruz.Eğer salça kullandıysanız yayarken birkaç diş sarımsak rendesi ilave edip işlem bittikten sonra kekik serpip fırına veriyoruz. Hamur pişmeye başlayınca kızarmadan çıkarıp peynir rendesi serpiyoruz.Bu şekilde peynirli pizza yapılabildiği gibi başka malzemeleri peynirin üstüne yerleştirebiliriz.Tüm malzemeleri yerleştirdikten sonra fırına veriyoruz.
Kokusu gelmeye başladıktan sonra,takip ediyoruz,kızarınca çıkarıyoruz.
Fırından fırına değişiklik gösterdiği için ilk yaptığınızda ayarlayabilirsiniz.Ben 175 derece ısınmış fırında yarım saatte pişirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar