Kış yine geldi,pırasalar da kendini göstermeye başladı,portakallı pırasa yaptım,resimleyemeden bitti.Arşivimden resim işini hallettim.Teflon tencerede güzel oluyor,cam kapaklı olursa süper,açmadan iş bitiyor.
Pırasalar,patatesler,havuçlar doğranır.Tencerede yağda minik doğranmış soğanlar pembeleştirilir.Şeffaflaşınca pırasalar eklenir,1-2 avuç pirinç ilave edilir,az su ile ağzı kapatılır.Ara ara tencere kulplarından tutup sallanarak dibi tutması engellenir,ara ara azar azar su ilave edilir.Bu şekilde pırasalar pişince patates,havuç eklenir,az su ilave edilir,ağzı kapatılır,bir süre sonra,1 portakal suyu,biraz salçalı su ve tuz eklenir.Kaşık vurmadan suyunu ayarlayarak,ne çok sulu ne çok kuru pişirilir.Pirinçler ve sebzeler pişince altı söndürülür.Limon ile tatlandırılıp yenilir.
selam ve sevgiler arkadaşım.oldukça değişik bir lezzet olmuş.ellerine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilçarşamba pazardan aldırayım bu hafta pişireyim merak ediyorum tadını:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım